Majonézové koláčky
Ingredience: 1/2 kg polohrubé mouky, 3 žloutky, 160 ml oleje, 1 vanilkový cukr, 1/4 l mléka, 100 g majonézy, 1 balíček droždí, 100 g cukru, špetka soli.
Postup: Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Do mísy dáme ostatní ingredience a vzešlý kvásek přimícháme. Vypracujeme těsto a ihned tvoříme malé koláčky, které plníme tvarohem. Do každého koláčku uděláme důlek, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme 10 minut při teplotě 150 °C, dopékáme při 180 °C. Celková doba pečení je asi 25 minut. Dobrou chuť.
Recept nám zaslala čtenářka Monia. Děkujeme za něj a těšíme se na další čtenářské recepty!
26.10.2006 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5