Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Koňaková bábovka

Koňaková bábovka

Ingredience: 5 žloutků, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml vaječného koňaku, 250 ml oleje, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 5 bílků, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce mleté kávy. Poleva: 1 žloutek, 200 g cukru, 3 lžíce vaječného koňaku.

Postup: Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vaječný koňak, olej, polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Jednu třetinu odlijeme a zamícháme do ní kakao a kávu. Obě těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme. Hotovou mňamku polijeme polevou z žloutku, cukru a vaječného koňaku.

Poznámka autorky: Nepeču jenom bábovku, ale i jiné tvary, podle toho, jakou má kdo formu. Na Velikonoce peču beránka, na Vánoce bábovku.

Recept nám zaslala čtenářka Japama.

 

Marie Poštová


28.12.2006   Rubrika:   |   Komentářů 2   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Koňaková bábovka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77213.
    Archiv anket.