Koňaková bábovka
Ingredience: 5 žloutků, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml vaječného koňaku, 250 ml oleje, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 5 bílků, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce mleté kávy. Poleva: 1 žloutek, 200 g cukru, 3 lžíce vaječného koňaku.
Postup: Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vaječný koňak, olej, polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Jednu třetinu odlijeme a zamícháme do ní kakao a kávu. Obě těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme. Hotovou mňamku polijeme polevou z žloutku, cukru a vaječného koňaku.
Poznámka autorky: Nepeču jenom bábovku, ale i jiné tvary, podle toho, jakou má kdo formu. Na Velikonoce peču beránka, na Vánoce bábovku.
Recept nám zaslala čtenářka Japama.
28.12.2006 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5