Moravské koláče II
Ingredience: 1/2 kg hladké mouky, kostka droždí, 8 kostek cukru, 1/4 l mléka, špetka soli, 1 vejce, 2 majolky v krabičce.
Postup: V mouce vytvoříme důlek, do něj dáme droždí a cukr a zalijeme teplým mlékem. Když droždí vzejde, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Necháme je vykynout a tvoříme koláče. Nejlepší jsou plněné vevnitř i nahoře. Jako náplně používám mák, tvaroh, povidla, navrch dávám drobenku. Přeji dobrou chuť, protože jsou opravdu výborné a dlouho vydrží vláčné.
Recept nám zaslala čtenářka Dagmar Zelená.
12.2.2007 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5