Jablkový štrůdl
Ingredience:
Těsto: 30 dkg hladké mouky, 1 nízkotučný jogurt (150 g), 125 g tuku na pečení.
Náplň: nakrouhaná jablka, cukr, skořice, strouhanka, rozinky. Tuk na potření štrůdlu.
Postup: Z mouky, jogurtu a rozpuštěného vlahého tuku vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na tři nebo čtyři díly (podle toho, jestli záviny umístíme na šířku nebo délku plechu) a vyválíme na pomoučeném vále tenoučké placky. Potřeme tukem, posypeme lehce strouhankou, nakrouhanými jablky, cukrem, skořicí, případně rozinkami, navrch strouhankou, pokapeme tukem a zavineme. Před pečením potřeme tukem. Pečeme cca 30 minut na 200 °C. Upečené záviny znovu potřeme tukem, přikryjeme mikrotenem a utěrkou na cca 20 minut. Přikrytí utěrkou a uležení je důležité!!! Potom je štrůdl krásně vláčný.
Mírně zchladlý štrůdl pocukrujeme, krájíme a ňam ňam.
Recept nám zaslala čtenářka Vlasta Slepičková.
15.2.2007 Rubrika: | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5