Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Jablkový štrůdl

Jablkový štrůdl

Ingredience:

Těsto: 30 dkg hladké mouky, 1 nízkotučný jogurt (150 g), 125 g tuku na pečení.

Náplň: nakrouhaná jablka, cukr, skořice, strouhanka, rozinky. Tuk na potření štrůdlu.

Postup: Z mouky, jogurtu a rozpuštěného vlahého tuku vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na tři nebo čtyři díly (podle toho, jestli záviny umístíme na šířku nebo délku plechu) a vyválíme na pomoučeném vále tenoučké placky. Potřeme tukem, posypeme lehce strouhankou, nakrouhanými jablky, cukrem, skořicí, případně rozinkami, navrch strouhankou, pokapeme tukem a zavineme. Před pečením potřeme tukem. Pečeme cca 30 minut na 200 °C. Upečené záviny znovu potřeme tukem, přikryjeme mikrotenem a utěrkou na cca 20 minut. Přikrytí utěrkou a uležení je důležité!!! Potom je štrůdl krásně vláčný.
Mírně zchladlý štrůdl pocukrujeme, krájíme a ňam ňam.

Recept nám zaslala čtenářka Vlasta Slepičková.

 

Marie Poštová


15.2.2007   Rubrika:   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Jablkový štrůdl

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77213.
    Archiv anket.