Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou
Potřebujeme: 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 200 g cukru, 4 lžíce horké vody, 1 šlehačku v prášku, strouhanou čokoládu. Na krém: 1/2 l mléka, 2 jahodové (nebo jiné) pudinky, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh, 250 g hery.
Postup: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj zašleháme vanilkový cukr, tvaroh a heru. Žloutky ušleháme s cukrem a po lžících přidáváme vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Piškot, upečený ve vymazaném a vysypaném plechu, potřeme krémem a na krém dáme vrstvu šlehačky. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.
Recept nám zaslala čtenářka Monika.
19.3.2007 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5