Tvarohový koláč s ovocem
Ingredience: těsto: 30 dkg hladké mouky, 2 sáčky vanilkového pudinku, 1 Hera, 1 kysaná smetana, špetka soli. Náplň: 3 tvarohy, 3 vejce, 3 lžíce cukru, 1 pudinkový prášek, plechovka broskvového kompotu (nebo jiné ovoce).
Postup: Heru, mouku, pudinkový prášek a kysanou smetanu se špetkou soli smícháme a vypracujeme těsto. Dáme do mikrotenu a na chvíli do lednice. Do tvarohu přidáme cukr, 3 žloutky (nemusí být), 1 pudinkový prášek, malinko rozředíme šťávou z kompotu (máme-li čerstvé ovoce, trochou mléka). Kompot slijeme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.
Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme na dva díly, jeden dáme na dno vyššího plechu, druhý rozválíme na potravinářské folii. Ušleháme sníh ze tří bílků, opatrně ho vmícháme do tvarohu. Polovinu tvarohu vlijeme na těsto na plechu, poklademe ovocem a zalijeme zbylým tvarohem. Pokryjeme druhou polovinou těsta a pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut (200°C). Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 °C. Plech se asi musí vymazat a vysypat, ale já používám olej ve spreji a to stačí párkrát stříknout. Těsto nevyvaluji, je krásně pružné a nelepí se, tak ho prostě na plechu i na potrvinářské folii roztlačím do požadovaného tvaru rukama. Snad jsem na nic nezapomněla. Dobrou chuť!
Recept nám zaslala čtenářka Marie Rybenská.
12.3.2007 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5