Čokoládová pěna
Potřebujete: 2 malé tabulky čokolády na vaření, 4 vejce, suroviny na zdobení (viz níže)
Postup: Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh a uložte do chladu. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, odstavte, za občasného promíchání nechte částečně vychladnout, poté přidávejte postupně žloutky. Důkladně promíchejte, abyste získali hladkou a jednolitou hmotu. Postupně přidávejte ušlehaný sníh, opatrně, aby hmota zůstala nadýchaná. Čokoládovou pěnu rozdělte do pohárků či misek a dejte nejméně na tři hodiny chladit.
Tip: před podáváním můžete zdobit
- šlehačkou s kapkou vaječného koňaku
- strouhaným kokosem
- plátky mandlí
- šlehačkou a strouhanou čokoládou
- zvlášť nabídněte cukrářské piškoty, oplatky ke zmrzlinám či neplněné hořické trubičky
28.2.2008 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Čokoládová pěna
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.S těma žloutkama bych taky nepokoušela.
já bych si dala, už ta fotka láká
Hm, to já se syrových vajec v zimě nebojím A takový tiramisu, žloutkový řez či věneček taky obsahuje syrový žloutky
taky bojim bojim !!syrový vajíčka neééé
syrový žloutky?? tak to se taky bojím, i když jinak to zní lákavě...
slint
vždycky se nějak bojím těch syrových vajec