Kávová zmrzlina
Potřebujete: 250 ml černé kávy, 8 žloutků, 750 ml mléka, 200 g moučkového cukru, kousek vanilky
Postup: V kastrůlku všechny suroviny smíchejte, postavte jej do horké vodní lázně a ušlehejte hustý krém. Pozor, nesmí se vařit. Vychladlý krém vložte do mrazničky a nechte zamrazit.
17.8.2009 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kávová zmrzlina
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.není těch 8 žloutků trošku moc?
kdo nemá zmrzlinovač,měl by to promíchávat,jinak z toho bude určitě tvrdá cihla
Linda: já zas ráda ty tečičky žvejkám, ale to míchání by mě taky zajímalo
jase: urcite bych dala rozpustnou nebo prekapanou, logr by v tom nedelal dobrou sluzbu.
Me spís napadlo místo kafe dát kakao nebo horkou cokoládu a udelat cokoládovou zmrzku
mě by spíš zajímolo, jestli ta káva má být rozpustná nebo jestli v tom mají být ty černé tečičky logru
Linda: šlehat se to má, ne?
Nemusí se to behem mrazení párkrát promíhat ... aby se nedelaly krystalky???