Toust s lososem
Potřebujete: 4 plátky toastového chleba, 2 ks konzervy aljašského lososa, 10 g šalotky, 10 g pažitky, 100 g celozrnné horčice, 100 g majonézy, 4 veké listy salátu Dubový list, 5 g kopru, 1 ks citronu, 50 ml olivového oleje, černé mleté koření, sůl
Postup: Šalotku a pažitku nakrájíme najemno a přidáme k lososovi. Dochutíme solí, kořením, horčicí, citronovou šťávou a spojíme majonézou. Na opečený toast dáme list salátu. Salát z lososa dáme navrch a ozdobíme koprem.
12.3.2013 Rubrika: Topinky a toasty | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Toust s lososem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak já miluju uzeného lososa s vejci na tvrdo a dresingem s hořčice, oleje, soli, pepře, citronové šťávy . trochu cukru a kopru
losos je vynikající ryba, má skvělou chuť, tak proč ji takhle prznit. Stačí citron a je je to mňamka, majolku nééééééééé
Lososa mám ráda, ale čerstvého, nebo uzeného. V konzervě jsem ho snad ani ještě neviděla. Předpokládám, že bude v oleji, cpát do toho majolku se mnmě moc nezdá. A rozhodně to bude těžké na žaludek.
něco podobnýho jsem dělala na vánoce na chlebíčky a navrch jsem místo citronku nakrájela karambolu a bylo to bájo
Mohlo by to byt dobry....ale losos v konzerve , to jsem jeste nepotkala...dala bych par platku uzeneho a z prisad udelala dressing (misto majolka asi dala jogurt a nebo zakysanku).....sakra ja dostala chut na lososa
Kurňanavíc do toho nacpat 10d majonézyzabiják
Jak už jsem psala mnohokrát,vaříme a jíme obyčejná jídla,lososa jsem neviděla kolik let,natož si ho dát na toust
Nevím sice, co je na majonéze a konzervovaném lososu zdravého, ale co mě úplně fascinuje, to je to "černé mleté koření". My, Češi, říkáme pepř, paní autorko.