Komárova fritovaná stehna
Na dobré jídlo si potrpím. Mám mlsný sosáček. A občas něco dobrého i rád uvařím. Málokdy se řídím osvědčenými recepty, radši si vymýšlím, kombinuju různá koření a podobně.
Na rozdíl od ostatních mužů nejsem vůbec ješitný, ale musím říct, že mé výtvory se většinou setkají s docela velkými ovacemi. Dokonce to u nás došlo tak daleko, že když Meryl dělá třeba čínu nebo těstoviny, volá mě jako vrchního poradce přes kořenicí směsi. Vzhledem k tomu, že umí výborně vařit, mně tato úloha vrchního raditele dělá náramně dobře. Ale jak už jsem řekl, nejsem vůbec ješitný, takže si myslím, že to by na úvod stačilo.
Chtěl bych vám dnes nabídnout svůj vlastní recept na fritovaná stehna. Ne moje, ale kuřecí.
Co budete potřebovat
Samozřejmě ta stehna. Nikoli ovšem celá, ale jen ty spodky, bez toho vrchního dílu. Takže to vypadá spíš jako stehýnka. Prostě takové maso s držátkem.
Pak si připravte toto koření: sůl, česnek – může být i sušený a koření na gyros.
Dále potřebujete hladkou mouku, vejce, strouhanku.
Stehýnka omyjete a okořeníte. Já to dělám tak, že je nahážu do mísy, zasypu to kořením, řádně rukama proňahňám a nechám nejlépe několik hodin pěkně uležet.
Pak už je postup jednoduchý. Obalíte je v trojobalu jako řízek a postupně usmažíte ve fritovacím hrnci. Pokud ho nemáte, můžete i na pánvi, ale s tím nemám zkušenost. Asi bych doporučil smažit pomaleji, aby se masíčko hezky udělalo a nebylo uvnitř syrové.
Jako přílohu můžete dát v podstatě cokoli, jak jste zvyklí. Brambory, kaši, hranolky atd.
Je to opravdu výborné. A pořídíte to za pár peněz. Tak vám přeji dobrou chuť. Já už musím jít. Meryl dělá čínu a zase si neví rady s kořením..... :o))
11.2.2006 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5