Kapustičky v paprikové omáčce
Potřebujete: 1 kg růžičkové kapusty, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g pikantního paprikového salámu, 2 lžíce tuku, 400 ml vývaru,1 lžíci bramborového škrobu, 1 lžíci sladké papriky, 1 kelímek zakysané smetany (asi 150 g), sůl, cukr.
Postup: Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a překrájíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Salám nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Tuk rozpustíme v hrnci, osmahneme salám, cibuli a česnek, přidáme papriku a kapustičky, zalijeme horkým vývarem a necháme dusit 20 minut. Potom zahustíme bramborovým škrobem, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a cukrem. Necháme přejít varem.
Recept zaslala čtenářka Markýza. Děkujeme.
15.9.2010 Rubrika: | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kapustičky v paprikové omáčce
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Markýza: a vůbec nejlepší kapustičky jsou pečené s nějakým mase,. Třeba s vepřovým. To je panečku lahoda pane Jahoda
Markýza: tak já to možná někdy vyzkouším no
v podstatě něco podobnýho dělám s houbama, nejlíp to jde zrovna teď z klouzků, u nás jsou jich mraky
kubikm: taky dobrý - ještě jsem posílala recept na nákyp, akorát nevím, jak ten se bude líbit, je s bůčkem
sharon: já to zkoušela, to není ono. Zkoušela jsem to i z podušeným vepřovým. Taky to není ono. Fakt to chce ten pikantní salám. Jednou tě to nezabije, neboj
můj muž má rád takto
na kostečky slaninu, nejlepší je anglická, na krájenou kapističky, po chvíli kečup a nahoru plátkový sýr...zapéct...
manka: chleba - původně to tam bylo i napsané
Markýza: já bych to udělala bez salámu a k tomu hovězí z polívky...
Markýza: a co k tomu podáváš? pečivo?
sharon: já to dělám se suchým, maďarským, je to skvělé
Janami: a máš z toho úplně jiné jídlo je to dobré
Elen: to není guláš, a ani jsem to jako guáš neprezentovala
Tak já bych to úplně předělala - místo kapustiček kapustu, místo salámu hovězí, bez papriky a bez smetany, místo škrobu jíšku - a brambor k tomuAle kdyby mě Markýza pozvala, určitě bych ráda ochutnala i její verzi, proč ne, vůbec to nemusí být špatné.
tak tohle si opravdu nedám, víc jak ty kapustičky mi tam vadí ten salám....
babkatapka: já myslím, že to hřích není. Ta chuŤ je specifická a takhle to může být pro některé přijatelnější Já je jím - nejraději v polévce, kde je jich pár, ale si bych si to jako guláš nedala