Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Týniny tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Čas, kdy se naše domovy provoní vůní pečeného vánočního cukroví, je tady. Máme pro vás několik tipů, které vám mohou tuto práci usnadnit, a těšíme se, že se svými tipy zapojíte i vy.

Týniny fígle a vychytávky

Ráda bych se s vámi podělila o své malýmé fígly, které z pečení vánočního cukroví sejmou punc těžké a tvrdé práce.

Předně do pečení zapojuji techniku. Věřte, že nikdo nepozná, zda jste krém pracně ručně třeli půl hodiny nebo ho měli za pár minut hotový v robotu. Dalším skvělým pomocníkem je mikrovlnná trouba, pečící papír a další drobné vychytávky.

Všechna těsta připravuji najednou. V mixéru, který nevymývám, postupně vyrábím těsta od světlých po kakaové. V mixéru si také předem nasekám najemno ořechy.

Připravená těsta balím do přilnavé fólie, popíšu a uložím v ledničce. Některý z následujících večerů všechna zpracuji a upeču. A poslední večer, který věnuji vánočnímu pečivu, patří plnění a zdobení.

Veškeré pečivo rozvaluji mezi dvěma díly přilnavé kuchyňské fólie, jen trošku podsypávám hladkou moukou. Těsto se nelepí, nešpiní okolí.cukrovi
Čokoládu rozpouštím v mikrovlnné troubě spolu s tukem a vláčnou ji udržuji v míse s horkou vodou, kterou (pokud je třeba) vždy na chvíli naliji do rychlovarné konvice a zase přihřeji.
Pokud je v receptu „natřít čokoládou půlku pečiva“, tak je nenatírám, ale půlku namočím do čokolády, pokládám na pečící papír a na chvíli dám do ledničky. Čokoláda ztuhne a z pečícího papíru se pak dá pečivo pěkně sundat a máte tak čokoládu z obou stran.

Tip na slepování krémem či marmeládou: je pracné mazat pečivo nožem, zkuste to jako já - naplňte krém či marmeládu do sáčku (stačí i igelitový, pokud nemáte cukrářské sáčky), odstřihněte roh. Na desku si narovnejte spodní díly pečiva a krém či marmeládu na ně nastříkejte. Krém se "rozmaže" přiklopením druhého dílu.

Tolik Týna. Jaké triky používáte vy, abyste si co nejvíce usnadnily pečení vánočního cukroví? Podělte se a inspirujte navzájem.

 

 

www.brydova.cz

Týna + redakce


1.12.2008   Rubrika: Náš domov   |   Komentářů 101   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-101
sharon
sharon - 2.12.2009 12:12

Vylehčené kokosové řezy:
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
30ghladké mouky,200g kokosu,40g hery,150g cukru moučka,špetka soli,3 žloutky,1lžíce rumu,sníh ze 4 bílků.
.........................................................................
Heru se solí, žloutky cukrem a rumem ušlehejte do podoby pěny,přidejte kokos a sníh s moukou.
Těsto rozetřete na plech a upečte.
Poté je překrojte na polovinu, potřete džemem a slepte, nakrájejte na malé kostičky, každý kousek ozdobte čoko.polevou a posypte kokosem.

 
Oska
Oska - 2.12.2009 9:03

za sebe musím prohlásit, že od té doby, co byl vynalezen pečící papír, se mi peče výrazně lehčeji, pochválen buď jeho vynálezce smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

doporučuji péct cukroví až těsně před vánoci, jinak vám ho rodina do vánoc ještě sežere a budete muset péct znovu smajlik - 20smajlik - 20

 
Cinderella
Cinderella - 2.12.2009 8:52

poradit asi neporadím, protože jsem v podstatě začínající cukrářka, ale mám jasno v tom, že místo cukroví udělám smajlik - 43 kýbl tiramisu, je to rychlé, nepečené a má to nesrovnatelně větší úspěch než piplat se s malinkatým cukrovím smajlik - 42 no a ušetřený čas můžeme věnovat sami sobě smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 44

 
sharon
sharon - 1.12.2009 10:38

ROZINKY jenž chcete naložit do rumu, nejprve zpařte horkou vodou, potom je naložte do rumu a vše nechte projít asi minutu mikrovlnou troubou.
Výsledek bude potom nesrovnatelně lepšísmajlik - 45

 
sharon
sharon - 1.12.2009 10:35

ZAPÉKANÉ LÍSKOVÉ OŘÍŠKY:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
25dkg hlad.mouky,3dkg cukru moučka,20dkg měkkého másla (Hery) ,1 žloutek, lískové oříšky.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vypracuj těsto a nechej krátce odležet.
Těstem pak obal jádra oříšků a dej péct.
Po upečení je obal v cukru s vanilkou.smajlik - 46

 
sharon
sharon - 1.12.2009 10:31

Jak oloupat lískové oříšky od slupek ? Opraž je na suché pánvi a v utěrce podrť, oloupou se sami......smajlik - 75

 
sharon
sharon - 1.12.2009 10:30

Já kupuju většinou v Globusu moučkový cukr od TTD v oranžovém pytlíku, "CUKR MOUČKA,EXTRA JEMNÁ", je sice dražší, ale jemňounký na polevy atp, nemusí se vůbec přesívat, je to půl kilovka se značkou KLASA....doporučuju a na takové to "přestříkání cukroví čokoládou jsou bezvadný polevy v sáčku který vrazíš do horké vody, ustřihneš rožek a můžeš přestříkávat......smajlik - 47

 
sharon
sharon - 1.12.2009 10:25

LINECKÉ MOCCA LÍSTEČKY:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - --
30dkg hladké mouky,20dkg rozměklého másla,6dkg mletých ořechů,12dkg cukru moučka,1 žloutek,1lžička jemně mleté kávy.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ze surovin vypracujte těsto, vyválejte a vykrájejte z nich lístečky.Po upečení slepte vždy dva k sobě máslovým krémem (máslo, cukr a trochu silné černé kávy).
Po slepení lístečky potřete polevou (3 káv.lžičky silné kávy + moučkový cukr), nakonec ještě každý kousek postříkněte rozehřátou čokoládou.

 
monja
monja - 1.12.2009 9:24

sharon: ad připečené cukroví - kdysi jsem pekla mandlová srdíčka - těsto moc dobré, krásné a drahé a mrchy se mi přilepily tak, že jsem je odtloukala z plechu málem až do velikonoc - ale měla jsem ten rok moc dobrý nepečený smajlik - 99smajlik - 76smajlik - 80

 
monja
monja - 1.12.2009 9:22

sharon: teda ty PAŘÍŽSKÉ OŘECHOVÉ TYČKY vypadají báječně jsou úplně jednoduchý smajlik - 47
naše Káča si na příští týden nazvala kámošky na pečení, že prej jestli jim půjčím kuchyň, tak se těším, jak se jim bude dařit smajlik - 68 dneska budu pohledávat všechny možný formičky a vykrajovátka a tvořítka a koupím jim to trojrádýlko, aby jim to šlo od ruky a užiju si poradní hlas smajlik - 31smajlik - 68

 
sharon
sharon - 1.12.2009 7:38

Triky a tipy:
- - - - - - - -
Pečící plechy nikdy neumývejte vodou,jen tak se k jejich povrchu cukroví nepřipeče.
Před každým pečením je důkladně vytřete papírem (já používám kuchyňské utěrky).
Pokud se cukroví připeklo, položte plech na vyždímaný mokrý hadr, mělo by se v důsledku prudkého zchlazení uvolnit.smajlik - 71

 
sharon
sharon - 1.12.2009 7:16

trpajzlik: trojnásobnej čert jsem ještě nikdy nebyla....smajlik - 76smajlik - 68

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 15:03

smajlik - 63 to se mi podařilo, omlouvám sesmajlik - 94

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:53

sharon: smajlik - 42

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:52

sharon: smajlik - 42

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-101
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.