Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Týniny tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Čas, kdy se naše domovy provoní vůní pečeného vánočního cukroví, je tady. Máme pro vás několik tipů, které vám mohou tuto práci usnadnit, a těšíme se, že se svými tipy zapojíte i vy.

Týniny fígle a vychytávky

Ráda bych se s vámi podělila o své malýmé fígly, které z pečení vánočního cukroví sejmou punc těžké a tvrdé práce.

Předně do pečení zapojuji techniku. Věřte, že nikdo nepozná, zda jste krém pracně ručně třeli půl hodiny nebo ho měli za pár minut hotový v robotu. Dalším skvělým pomocníkem je mikrovlnná trouba, pečící papír a další drobné vychytávky.

Všechna těsta připravuji najednou. V mixéru, který nevymývám, postupně vyrábím těsta od světlých po kakaové. V mixéru si také předem nasekám najemno ořechy.

Připravená těsta balím do přilnavé fólie, popíšu a uložím v ledničce. Některý z následujících večerů všechna zpracuji a upeču. A poslední večer, který věnuji vánočnímu pečivu, patří plnění a zdobení.

Veškeré pečivo rozvaluji mezi dvěma díly přilnavé kuchyňské fólie, jen trošku podsypávám hladkou moukou. Těsto se nelepí, nešpiní okolí.cukrovi
Čokoládu rozpouštím v mikrovlnné troubě spolu s tukem a vláčnou ji udržuji v míse s horkou vodou, kterou (pokud je třeba) vždy na chvíli naliji do rychlovarné konvice a zase přihřeji.
Pokud je v receptu „natřít čokoládou půlku pečiva“, tak je nenatírám, ale půlku namočím do čokolády, pokládám na pečící papír a na chvíli dám do ledničky. Čokoláda ztuhne a z pečícího papíru se pak dá pečivo pěkně sundat a máte tak čokoládu z obou stran.

Tip na slepování krémem či marmeládou: je pracné mazat pečivo nožem, zkuste to jako já - naplňte krém či marmeládu do sáčku (stačí i igelitový, pokud nemáte cukrářské sáčky), odstřihněte roh. Na desku si narovnejte spodní díly pečiva a krém či marmeládu na ně nastříkejte. Krém se "rozmaže" přiklopením druhého dílu.

Tolik Týna. Jaké triky používáte vy, abyste si co nejvíce usnadnily pečení vánočního cukroví? Podělte se a inspirujte navzájem.

 

 

www.brydova.cz

Týna + redakce


1.12.2008   Rubrika: Náš domov   |   Komentářů 101   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-101
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:52

sharon: smajlik - 42

 
sharon
sharon - 30.11.2009 14:47

PAŘÍŽSKÉ OŘECHOVÉ TYČKY.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
16dkg moučkového cukru,16dkg ml.ořechů,3 žloutky,jemně strouhaná citr.kůra.
- - - - - - - - - - - - - - - - --
Z ingrediencí vytvořte těsto,vyválejte plát a radýlkem z něj naporcujte dlouhé obdélníčky.Vše pečte na pečícím papíru a upečené potřete polevou z bílku, cukru a citr.šťávy.

 
sharon
sharon - 30.11.2009 14:41

PERNÍKOVÉ KOSTKY :
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
30dkg mouky hladké,15dkg cukru, 4 lžíce medu,2 vejce,špetka skořice,půl lžičky perníkového koření,, prášek do pečiva,trochu mléka.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
Utřeme: cukr, med a žloutky+koření,přidáme mouku + prdopečiva, mléko a sníh.
Upéct na vymazaném a vysypaném plechu.
Pokrájet na kostky, polít čokoládou a nahoru lípnout půlku ořechu.

 
sharon
sharon - 30.11.2009 14:36

trpajzlik: bojím bojím.....nechrápu, byla jsem venku a už už už píííííšu.........smajlik - 76

 
sharon
sharon - 30.11.2009 14:35

trpajzlik: dostala jsem linecké těsto, takové to kupované, a tak teď mám nachystáno, vyválím,potřu vlastním višňovým džemem, na to mřížky a upeču.....snad se to bude dát snístsmajlik - 77

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:34

sharon: sakra nechrápej a pišsmajlik - 105

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:34

Tyto rady jsou dobré, už jsem využila nějakou loňskou , ještě jednou si to přečtu, ale až před dokončovánímsmajlik - 47

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 13:30

sharon: čéče ty makáš, já včera udělala dvě těsta na perníčky, kvůli vnučce, dnes musím péct - včera jsme dělali věnečky, protože dnes je Ondřeje, bral do práce - 3 dávkysmajlik - 63

 
sharon
sharon - 29.11.2009 11:34

koukám, že tu exceluju skoro sama smajlik - 76, kde jste kdo ????

 
sharon
sharon - 29.11.2009 11:33

MEDOVÁ SRDÍČKA V ČOKOLÁDĚ
400g hladké mouky,2 lžíce medu, 14Og moučkového cukru,60g másla,2 celá vejce, 1 lžičku skořice a sody.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
vypracujeme těsto a vyválíme plát (ne příliš tenký),vykrájíme srdíčka a pečeme na peč.papíře.
Slepíme dvě a dvě k sobě ( mleté ořech,džem, mouč.cukr) a horní srdíčko potřeme čokoládou a můžeme nazdobit.

 
sharon
sharon - 28.11.2009 15:26

r1911: smajlik - 76jeden jediný perníček jsem zkusila....a doporučuju, jsousmajlik - 57

 
r1911
r1911 - 28.11.2009 15:24

sharon: Jeden perníček nebo perníčky z jednoho plechu? smajlik - 64 Já na ten recept koukala ráno a říkala si, že ho taky asi vyzkouším. Obaly od Hery jsem poslala, takže teď ještě využít tuk.

Jinak já letos spáchám tak max. tři druhy cukroví, protože něco bude péct moje mamka a něco smajlik - 43 mamka, tak bude cukroví doma dostatek. A nejvíc ho stejně pokaždé sním já. smajlik - 76 Vyzkouším nové recepty, co jsem si vyhlédla v časopisech. Každým rokem si říkám, že zkusím dát pár kousků od každého druhu zamrazit, dělá to tak prý dost lidí, tak to zkusím letos. Třeba až pak někdy v dubnu dostanu chuť na linecké. smajlik - 57

 
sharon
sharon - 28.11.2009 11:51

tak děvčata , dnes jsem vyzkoušela perníčky , recept najdete skoro v každém časopise jak je reklama na HERU, že pošlete 6 obalů a blábláblá,tak u toho je recept na perníčky co jsou hned měkké. Mám upečeny tři plechy a můžu doporučit-super!smajlik - 47už jsem i jeden snědlasmajlik - 76smajlik - 68

 
Majča
Majča - 27.11.2009 17:30

Také vám sem přidám jeden typ, který usnadní práci při pečení cukroví. Dnes už má spousta domácností užitečného pomocníka a to domácí pekárnu. S úspěchem v ní připravuji těsta na veškeré vánoční cukroví (perníčky, vanilkové rohlíčky, linecké atd.....). Stačí jen nandat suroviny do pekárny, spustit tlačítko "těsto" a dílko je za chvíli hotové a bez pracné přípravy na vále.smajlik - 30

 
valesovavera
valesovavera - 27.11.2009 13:34

sharon: sharon: valesovavera: Já nejsem typ který by moc jedl,ale zhubla jsem při dietě ze 120kg na 60 kg a též bych ráda něco okusila .

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-101
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.