Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Týniny tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Čas, kdy se naše domovy provoní vůní pečeného vánočního cukroví, je tady. Máme pro vás několik tipů, které vám mohou tuto práci usnadnit, a těšíme se, že se svými tipy zapojíte i vy.

Týniny fígle a vychytávky

Ráda bych se s vámi podělila o své malýmé fígly, které z pečení vánočního cukroví sejmou punc těžké a tvrdé práce.

Předně do pečení zapojuji techniku. Věřte, že nikdo nepozná, zda jste krém pracně ručně třeli půl hodiny nebo ho měli za pár minut hotový v robotu. Dalším skvělým pomocníkem je mikrovlnná trouba, pečící papír a další drobné vychytávky.

Všechna těsta připravuji najednou. V mixéru, který nevymývám, postupně vyrábím těsta od světlých po kakaové. V mixéru si také předem nasekám najemno ořechy.

Připravená těsta balím do přilnavé fólie, popíšu a uložím v ledničce. Některý z následujících večerů všechna zpracuji a upeču. A poslední večer, který věnuji vánočnímu pečivu, patří plnění a zdobení.

Veškeré pečivo rozvaluji mezi dvěma díly přilnavé kuchyňské fólie, jen trošku podsypávám hladkou moukou. Těsto se nelepí, nešpiní okolí.cukrovi
Čokoládu rozpouštím v mikrovlnné troubě spolu s tukem a vláčnou ji udržuji v míse s horkou vodou, kterou (pokud je třeba) vždy na chvíli naliji do rychlovarné konvice a zase přihřeji.
Pokud je v receptu „natřít čokoládou půlku pečiva“, tak je nenatírám, ale půlku namočím do čokolády, pokládám na pečící papír a na chvíli dám do ledničky. Čokoláda ztuhne a z pečícího papíru se pak dá pečivo pěkně sundat a máte tak čokoládu z obou stran.

Tip na slepování krémem či marmeládou: je pracné mazat pečivo nožem, zkuste to jako já - naplňte krém či marmeládu do sáčku (stačí i igelitový, pokud nemáte cukrářské sáčky), odstřihněte roh. Na desku si narovnejte spodní díly pečiva a krém či marmeládu na ně nastříkejte. Krém se "rozmaže" přiklopením druhého dílu.

Tolik Týna. Jaké triky používáte vy, abyste si co nejvíce usnadnily pečení vánočního cukroví? Podělte se a inspirujte navzájem.

 

 

www.brydova.cz

Týna + redakce


1.12.2008   Rubrika: Náš domov   |   Komentářů 101   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-101
sharon
sharon - 27.11.2009 11:55

pár rad :
do strouhanky na obalování ryb i masa můžeme přidat sušené bylinky,sůl, pepř,sýr, co je libo.
do křehkého těsta místo cukru použijte cukr želírovací, hotový koláč půjde lépe krájet.

 
sharon
sharon - 27.11.2009 11:51

zapoměla jsem na to hlavní....2-3 lžíce povidel smajlik - 76smajlik - 68smajlik - 55

 
sharon
sharon - 27.11.2009 11:50

VÁNOČNÍ TRNČENÁ OMÁČKA :
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
Do hrnce s vodou(asi 1,5l) dáme vařit : balíček opraných vypeckovaných sušených švestek,balíček opraných rozinek,několik oloupaných mandlí (nemusí být),kolečko citronu i s kůrou, cukr,špetku soli,asi 5-8 hřebíčků,kus celé skořice, 1 vanilkový cukr....povaříme do měkka a vše zatřeme jíškou z opravdového másla......baštíme s vánočkousmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 27.11.2009 3:30

cukrovíčko bude ještě křehčí když do plechové dózy spolu s ním vložíš jablko.....smajlik - 75

 
sharon
sharon - 27.11.2009 3:29

tulenka: jé, to není dnes už žádný luxus, to koupíš cca za 100kč, jeden či dva to stačí a dobře se na nich pečesmajlik - 58

 
tulenka
tulenka - 26.11.2009 18:21

sharon: nojo, když takový luxus já tedy nevlastnímsmajlik - 68

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:40

tulenka: ale když je plech potažený teflonem tak na něj kovovou šachtlí ani náhodou...smajlik - 66

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:38

Kdysi cca před 28 lety jsme bydleli v budově kde byly samé kanceláře, já byla na mateřské doma tak jsem na vánoce pekla o sto šest, měla jsem tam velkou špajz tak bylo krabice kam skládat....
jeden rok začátkem února zůstalo v každé krabici pár zbytků cukrovíčka , tak jsem je všechny sesypala do jedné krabice a dala uklízečce na našem patře, byla to taková starší babka odněkud z vesnice, měla slépky a možná že i prase, už nevím.....tak jsem jí to zrátka dala pro dobytek smajlik - 79smajlik - 58, za dva nebo tři dny na mě zvonila s pytlíkem vajíček a sdělila mi, jak si manžel strašně pochutnalsmajlik - 34, že mu to bylo líto dát dobytku tak to sežral sám...prej dobytek jak dobyteksmajlik - 34.......tak jsem měla domácí vajíčka a hřejivý pocit u srdce , že si někdo pochutnalsmajlik - 47

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:32

když mě to kupované táák nechutnásmajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66cítím tam něco práškovýho či co, není nad domácí a čím víc tím líp!

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:19

sharon: ZTUHNOUTsmajlik - 76smajlik - 76

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:17

ČOKOLÁDOVÉ HRUDKY:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Po třech lžičkách : kakao,mléko,a škrobovou moučku, 100g másla,100g cukru,60g ml.ořechů.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
Vše(krom škrobu) zahříváme ve vodní lázni, škrob přidáme až po odstavení a dokonale rozmícháme, nakonec přidáme ořechy.
Na alobal tvoříme lžičkou hrudky a necháme změknout.
smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:12

MANDLOVÉ KARAMELY :
200g čokolády na vaření,200g másla,150g šlehačky,200g medu,100g mandlí,1 lžička vanilkové esence.
- - - - - - - - - - - - - - - - --
Mandle spaříme, oloupeme a umeleme.
Ve vodní lázni rozpustíme polámanou čokoládu s máslem,přidáme šlehačku,med a vanil.esenci.
Mícháme dokud krém nezhoustne, přidáme mleté mandle a vlijeme na plech potřený olejem, vlažné pokrájíme na kostičky.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
Dělávala je moje maminka a my se po nich mohli utlouct, navíc je v nich medečeksmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:07

valesovavera: po každém cukroví se nepřibývá, nesmíš ho snist, jen se na ně dívatsmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
valesovavera
valesovavera - 26.11.2009 12:45

Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte některá recept na vánoční cukroví pro bezlepkoovou dietu.A ještě recept na cukroví po kterém se nepřibývá.Děkuji

 
tulenka
tulenka - 26.11.2009 12:13

Tak rada a fígl na cukroví, aby se mi to dobře dávalo na plech a dolů z něj, používám špachtli pro zedníky. Fakt je super!!!!!

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-101
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.