Vepřová panenka z jednoho hrnce
Na 4 porce potřebujeme:
- Celou vepřovou panenku (což je obvykle něco mezi 500-700 g). Pokud nemáte, lze použít jakékoliv libové vepřové maso dle vašeho výběru
- Asi 150 g slaniny
- 1 velkou cibuli
- 2-3 stroužky česneku
- 500 g žampionů
- 1-2 papriky
- 1 plechovku rajčat = asi 250 g (lze použít jakákoliv rajčata – čerstvá / sterilizovaná / mražená / domácí či kupovaná, prostě co domácnost vydá ze svých útrob)
- Sůl
- Pepř
- Mletou sladkou papriku nebo chili koření
- 1 smetanu na vaření (asi 200-250 ml)
Postup:
Ve velkém kastrolu opečeme slaninu do křupava a vyndáme ji z omastku. Ve vypečeném tuku osmahneme na čtvrtky nakrájené žampióny. Změklé žampióny opět vyndáme a na zbytku tuku (event. přidáme trošku oleje) opečeme na jemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přidáme na větší kousky nakrájené maso a opečeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou (používám větší množství), přidáme na kousky nakrájenou papriku , rajčata, rozmačkaný česnek a dusíme ve šťávě z masa a rajčat až maso změkne. Event. během dušení podlejeme troškou vody .
Když je maso měkké přidáme opečenou slaninu a žampióny, zalijeme všechno smetanou a necháme prohřát.
Pokud seženete dobré párky, je možno přidat na konci dušeni společně se žampióny a slaninou tak zhruba 200-250 g párků nakrájených na kolečka, ale nemusí být.
Podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.
DOBROU CHUŤ
2.11.2015 Rubrika: Vepřové | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřová panenka z jednoho hrnce
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Mnam vypada to dobre. Vyzkousim