Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Vepřová panenka z jednoho hrnce

Vepřová panenka z jednoho hrnce

Na 4 porce potřebujeme:

  • Celou vepřovou panenku (což je obvykle něco mezi 500-700 g). Pokud nemáte, lze použít jakékoliv libové vepřové maso dle vašeho výběru
  • Asi 150 g slaniny
  • 1 velkou cibuli
  • 2-3 stroužky česneku
  • 500 g žampionů
  • 1-2 papriky
  • 1 plechovku rajčat = asi 250 g (lze použít jakákoliv rajčata – čerstvá / sterilizovaná / mražená / domácí či kupovaná, prostě co domácnost vydá ze svých útrob)
  • Sůl
  • Pepř
  • Mletou sladkou papriku nebo chili koření
  • 1 smetanu na vaření (asi 200-250 ml)

Postup:

Ve velkém kastrolu opečeme slaninu do křupava a vyndáme ji z omastku. Ve vypečeném tuku osmahneme na čtvrtky nakrájené žampióny. Změklé žampióny opět  vyndáme a na zbytku tuku (event. přidáme trošku oleje) opečeme na jemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přidáme na větší kousky nakrájené maso a opečeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou (používám větší množství), přidáme na kousky nakrájenou papriku , rajčata, rozmačkaný česnek a dusíme ve šťávě z masa a rajčat až maso změkne. Event. během dušení podlejeme troškou vody .

Když je maso měkké přidáme opečenou slaninu a žampióny, zalijeme všechno smetanou a necháme prohřát.

Pokud seženete dobré párky, je možno přidat na konci dušeni společně se žampióny a slaninou tak zhruba 200-250 g párků nakrájených na kolečka, ale nemusí být.

Podáváme s dušenou rýží  nebo těstovinami.

DOBROU CHUŤ

Linda


2.11.2015   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 16   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřová panenka z jednoho hrnce

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-16
YXH
YXH - 2.11.2015 0:28

Mnam vypada to dobre. Vyzkousim smajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-16
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77210.
    Archiv anket.