Štrůdl
Potřebujeme:
Těsto:
300g hladké mouky
150g másla
80g cukru
1 vejce celé
1 žloutek
vanilkový cukr
půl sáčku prášku do pečiva
Náplň:
4 jablka
hrozinky
piniové oříšky
1 lžička skořice
2 lžíce strouhanky
1 lžíce rumu
cukr – podle potřeby - jak jsou sladká jablka
Postup:
Ze všech ingrediencí uděláme těsto, které necháme odpočinout v lednici.
Mezitím si na trošce másla opečeme strouhanku , přidáme jablíčka nakrájená na kostičky , cukr, hrozinky namočené v rumu, skořici a piniové oříšky (nebo mandle nebo ořechy). Směs necháme vychladnout.
Odpočinuté těsto vyválíme na tenoučko, poklademe náplní a srolujeme.
Pečeme při 180 stupních asi 30 - 35 minut.
TIP: těsto vyválíme přímo na pečícím papiře, který pak přesuneme na plech a pečeme (a už nepřenášíme - jinak by se to rozpadlo)
Dobrou chuť dnes přeje TULI
3.3.2016 Rubrika: Moučníky | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Štrůdl
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Strouhanka se dává aby vsákla šťávu z jablek a někde jsem četla, že po osmažení strouhanka již nesaje. Já se s tím nes..u, dávám neopraženou.
Jj, štrůdl je u nás nejoblíbenější moučník. Ale těsto dělám "pivní" nebo koupím listové.
Nedávám piniové oříšky, ale vlašáky, sroluji, potřu vajíčkem a posypu slunečnicovými semínky. Ty po upečení oďobávám, jako pravá slepice