Kapustičky v paprikové omáčce
Potřebujete: 1 kg růžičkové kapusty, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g pikantního paprikového salámu, 2 lžíce tuku, 400 ml vývaru,1 lžíci bramborového škrobu, 1 lžíci sladké papriky, 1 kelímek zakysané smetany (asi 150 g), sůl, cukr.
Postup: Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a překrájíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Salám nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Tuk rozpustíme v hrnci, osmahneme salám, cibuli a česnek, přidáme papriku a kapustičky, zalijeme horkým vývarem a necháme dusit 20 minut. Potom zahustíme bramborovým škrobem, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a cukrem. Necháme přejít varem.
Recept zaslala čtenářka Markýza. Děkujeme.
15.9.2010 Rubrika: | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kapustičky v paprikové omáčce
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.babkatapka: já myslím, že to hřích není. Ta chuŤ je specifická a takhle to může být pro některé přijatelnější Já je jím - nejraději v polévce, kde je jich pár, ale si bych si to jako guláš nedala
já si myslím, že je to načisto hříchtakhle kazit chuť kapustičekkdyž nejlepší jsou jen povařené a polité máslem, to je lahůdka
já kapustičky miluju a hned bych na to měla chuť
když já ty kapustičky nemám ráda. potřebovala bych aby mi to někdo připravil a pozval a přesvědčil