Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Vaříme s Lindou – Domácí hamburger

Vaříme s Lindou – Domácí hamburger

Potřebujeme:

Na 8 žemlí:

25g droždí

1 lžička soli (může být i více)

1 lžička cukru

1 dl mléka

2,5 dl vody

1,5 PL oleje

150g celozrnné mouky (žitné, ječné, grahamové – prostě co máme doma)

350g hladké mouky

Asi hrst semínek – já dávam lněné a sezamové půl na půl

Na coleslaw salát:

Asi půl hlávky menšího bílého zelí

5-6 mrkví

1 cibuli

100g majonézy

200g zakysanky nebo bílého jogurtu (nebo jiný mléčný výrobek, který bežně používáte na dressinky)

Asi 3 PL citrónové šťávy

1PL cukru nebo 1 lžičku medu

Sůl

Pepř

1 lžičku obyčejné nebo dijonské hořčice

Postup:hamburger

Žemle:

Všechny ingredience na housky smícháne dohromady a vypracujeme lehce lepivé těsto (nebo to za nás udělá domácí pekárna). Pokud máme čas můžeme nechat 30 minut kynout, ale nemusíme. Těsto si rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a z každého vypracujeme asi 3cm vysokou placku o průměru asi 10cm.

Placky dáme na plech s pečícím papírem, zapneme troubu na 225 stupňů a než se nám trouba vyhřeje na požadovanou teplotu necháme kynout.

Pečeme asi 15 minut uprostřed trouby.

Coleslaw salát:

Majonézu, zakysanku, citrónovou šťávu, sůl, pepř, cukr a hořčici smícháme dohromady a vytvoříme lehce nakyslý dressing – dochuťte si to podle své chuti, množství je pouze přibližné, protože každé zelí a mrkev jsou jinak sladké.

Mrkev a zelí nastrouháme jako na okurkový salát (já strouhám i cibuli) a vmícháme do marinády.

Doporučuji udělat salát předem a nechat ho před podáváním pár hodin uležet v ledničce.

Čerstvě upečené žemle rozřízneme, naplníme pomalu upečeným vepřovým masem z minulého receptu, na něj navršíme coleslaw salát a přiklopíme druhou polovinou žemle.

Linda


23.6.2014   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 19   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou – Domácí hamburger

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-19
sharon
sharon - 23.6.2014 9:08

dadka: taky jsem se koukala.....smajlik - 47 dnes bych si tohle teda dala......a ty žemle klidně dvě....smajlik - 57

 
dadka
dadka - 23.6.2014 8:44

Salát coleslaw zrovna včera dělal Pohlreich v televizi a vypadal moooc dobřeMyslím ten salát.smajlik - 64

 
Jarča*
Jarča* - 23.6.2014 8:28

jé, Lindo, ty mi děláš chutě po ránusmajlik - 47

 
orinka
orinka - 23.6.2014 7:26

Na ten salát bych zrovna měla chuť. Hele, ale rané zelí moc strouhat nejde - rozletí se - pokrájené nožem je natošup. Nemyslíš tvrdé pozdní? To strouhám, když dělám smažené zelí s těstovinou a jde to poměrně dobře.

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-19
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77200.
    Archiv anket.