Jemný jablečný závin
Potřebujeme:
10 jablek – očistěná a nakrájená na plátky
300g hladké mouky
1/2 kostky Omegy
špetka soli
25g čerstvého droždí
1 lžička cukru
150ml mléka
1 vejce na potření
strouhanka, skořice, hrozinky, vanilkový cukr
Postup:
Nejprve si připravíme kvásek z trochy teplého mléka, droždí a lžičky cukru.
Do mouky uděláme důlek, vlijeme kvásek, přidáme špetku soli, Omegu nastrouhanou na hrubém struhadle a zbytek teplého mléka. Vše propracujeme na vláčné těsto, které hned (bez kynutí) rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme obdélník, posypeme strouhankou, po celé ploše navrstvíme jablka, posypeme hrozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Rohy těsta přehneme dovnitř a srolujeme. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180° do zezlátnutí, asi 15 minut.
27.11.2015 Rubrika: Moučníky | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jemný jablečný závin
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.LenkaT: jiný tuk jsem nezkoušela............
sharon: já ho určitě zkusím, a musí být jen Omega?
Linda: ....jen aby když je ode mě...
sharon: ja to rikam, ze jsem krapet ve skluzu .... a strudl je tak trochu vanocni, my ho teda nikdy na svatky doma nedelali, ale vim ,ze ho spousta lidi pece, tak treba se recept nekomu hodi
koukám jako blázen a vůbec se nepamatuji že jsem tento recept posílala...ale fotka je moje....., teď dělám ....jen 500g hl.mouka, špetka soli, 2 dcl vody a celou Omegu nastrouhat ...v lednici odpočinout a vyrobit 2 "nohavice"................
mám zapsané. Je to fajn, nemusí se čekat na to kynutí a dávka je to tak akorát, že se to hned ten den sní