Vánočka
Potřebujete: 3/8 mléka, 40 g droždí, 150 g cukru moučka, 750 g polohrubé mouky, špetku soli, 4 žloutky, citronovou kůru, 1 vanilkový cukr, 150 g másla, 50 g mandlí, 50 g rozinek, 50 g kandovaného ovoce
Postup: Uděláme kvásek a vše kromě mandlí, rozinek a ovoce smícháme dohromady, nehněteme, jen smícháme a necháme kynout 1/2 hodiny. Pak přidáme mandle, rozinky a ovoce a znova promícháme. Necháme kynout asi 2 hodiny. Z 9 pramenů formujeme vánočku. Vánočka je větších rozměrů, je vhodné položit ji na plech šikmo. Opět necháme kynout asi 1/2 hodiny. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 50 minut na 180 °C, mezi pečením potíráme rozpuštěným máslem s rumem.
Za recept děkujeme čtenářce Libuši z Karviné.
27.11.2008 Rubrika: | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vánočka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vánočky peču 3 ....mouku dávám půl napůl s hladkou, z kraje pečení přikreju alobalem,tak 20minut, pak odekreju.....domácí je domácí !