Zelí s mletým masem
Potřebujete: Hlávku zelí o hmotnosti asi 3/4 kg, sůl, 20 g sádla, 1 cibuli, zrnka celého pepře, nové koření, bobkový list, tymián, cukr, 400 g mletého masa (hovězí a vepřové), saturejku, 1 lžičku mletého kmínu, 100 g krájené anglické slaniny
Postup: Zelí očistíme, opláchneme, překrojíme a ve vroucí osolené vodě 6 minut povaříme. Scedíme je a necháme odkapat. Z prochladlého zelí odřízneme několik vrchních listů, zbytek nakrájíme na nudličky. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zelí, koření, sůl, cukr a podusíme. Koření vyjmeme, přidáme mleté maso a 10 minut dusíme. Zapékací misku vyložíme polovinou anglické slaniny a několika zelnými listy, na ně navršíme dušené zelí a maso, posypeme jemně nakrájenými natěmi a kmínem, přikryjeme zbylými listy, plátky slaniny a v dobře vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme s chlebem.
30.4.2013 Rubrika: Zelenina | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zelí s mletým masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Je to dobréTo dělávám i z kapustových listů,múže se přidat i rajčat,protlak, nebo kečup
Mužovo rodiče přidávají do masa půl na půl rýži,ale vaří to ve sl.vodě,a to mi nechutná,nemá to moc žádnou chut´