Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Polentové karbanátky se špenátem

Polentové karbanátky se špenátem

Potřebujete:

250g instantní polenty

1 cibuli

Slaninu - množství dle chuti

Olivový panenský olej na smažení

Postup:polenta se špenátem

Instantní polentu zalijeme vařící vodou dle návodu na obale a necháme vychladnout.

Na pánvičce zatím orestujeme cibulku a slaninu.

Vše zamícháme, vytvarujeme karbanátky které opékáme na trošce oleje. Pokud nemáte radi olivový olej na smažení, můžete samozřejmě použít jakýkoliv jiný.

Z tohoto množství získáme asi 15-17 karbanátků, které jsou výtečné jako příloha k dušenému špenátu.

Tento recept na rychlé, chutné a celkem i levné jídlo nám zaslala evropka

Linda


15.4.2014   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 21   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Polentové karbanátky se špenátem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-22
orinka
orinka - 15.4.2014 7:59

holky, nad všechny kuskusy je bulgur - není sice instantní a hned hotový, ale chuť je docela jiná. V kuskusu cítím chemii, bulgur je lahodně oříškový. Dělá se jako rýže.

 
Jarča*
Jarča* - 15.4.2014 7:28

Polentu jsem nikdy nejedla, ale evropce věřím, že by nedělala špatného, tak to klidně zkusímsmajlik - 64
Stejně mám pocit, že je v poslední době trend vracet se k surovinám našich předků - jáhly, pohanka... Určitě je to pro náš organismus lepší než potraviny plné éček. Akorát je fakt, že když člověk vidí ty ceny, o jídle chudých už se mluvit nedásmajlik - 16

 
anitech
anitech - 15.4.2014 7:04

orinka: a proto Bulhaři Rumuny nazývají hanlivě mamaligáresmajlik - 68
Almega: nejsem vegetarián, ale kuskus je moc dobrý, zkus se zeleninou jako rizoto

 
sevenofnine
sevenofnine - 15.4.2014 7:03

no jídlo chudých ... půl kila u nás stojí 36kč za 72kč za kilo mám kuře .-)

 
orinka
orinka - 15.4.2014 6:57

Almega: polenta je velmi fádní jídlo, v Itálii to bylo jídlo chudých a kukuřice sama o sobě moc zdravá není, však tam, kde ji konzumují - a nic jiného - se vyskytuje pelagra (nebo co). I v chudém Rumunsku ji pojídali, tam se té kaši říká Mamaliga.

 
Almega
Almega - 15.4.2014 6:46

V životě jsem neokusila polentu,kuskus nebo něco podobného....To opravdu nemusím mít.Ale pro vegetariány,bez toho špeku,by to asi bylo.

 
orinka
orinka - 15.4.2014 5:52

bude Zelený čtvrtek, tak se recept dobř hodí.smajlik - 47 Ale na polentu bych se vykašlala a ke špenátu podala radši něco z brambor - krokety, bramborové palačinky plněné tím špenátem, nejlepší ovšem škvarkové placky. Mně ta kukuřice holt nechutnásmajlik - 26

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-22
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77213.
    Archiv anket.