Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Víkendové menu. Dáte si radši husu nebo zeleninový salát?

Víkendové menu. Dáte si radši husu nebo zeleninový salát?

Je pátek a my pro vás máme další inspiraci pro víkendové vaření. Možná vás některý recept osloví a rozhodnete se ho zařadit na váš rodinný stůl.

Tipy na snídani

Pro ty, kteří si ráno dají rádi něco sladkého, jsme vybrali Meruňkové potěšení.merunkovy kolac

Potřebujete: 400 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 1 lžičku prášku do pečiva, 4 vejce, 200 ml oleje, 500 ml meruňkového kompotu, máslo a mouku na vymazání plechu

Postup: Meruňky vyndejte z kompotu a nechte okapat. Pak je nakrájejte na malé kousky a vmíchejte zpět do kompotové šťávy. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec kompot i se šťávou. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte na střední stupeň dozlatova.

 

 

Pokud máte k snídani radši něco slaného a masitého, můžete si v neděli dopřát tzv. „snídani na vidličku“ – Sýrové toasty se slaninoutoasty

Potřebujete: 4 plátky bílé veky, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky tvrdého sýra, 1 jablko, 1 lžíci másla, olej na smažení

Postup: Oloupané a jádřinců zbavené jablko nakrájíme na kolečka. Plátky veky po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji a potřeme máslem. Pak na ně poklademe plátky sýra a prudce zapečeme. Plátky slaniny a kolečka jablek osmažíme a obojím poklademe zapečené toasty.


 

Tipy na oběd

Máte-li chuť na poctivou českou klasiku, možná vám přijde vhod recept na Pečenou husu na zázvoru.husa

Potřebujete: 4 porce husy, 2 stroužky utřeného česneku, 1 lžičku mletého zázvoru, 2 cibule, 1 lžíci hladké mouky, sůl

Postup: Omyté a osušené porce husy potřete česnekem utřeným se solí a posypte zázvorem. Vložte na pekáč, přidejte nakrájenou cibuli a podlijte trochou vody. Pod pokličkou pečte doměkka. Pak masu vyjměte a šťávu vyduste do tuku. Zaprašte ji moukou, osmahněte, zřeďte vodou a povařte. Porce husy vložte zpět a prohřejte. Jako přílohu si můžete připravit bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

 

 


Chcete-li si dát něco lehčího a rychlejšího, vyzkoušejte Krůtí prsíčka s nudlemi.krůtí s nudlemi

Potřebujete: 4 krůtí prsíčka, 2 lžičky medu, 2 pomeranče, 1 citrón, 1 lžičku hladké mouky, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 200 g čínských nudlí, sůl

Postup: Do misky si připravte dužinu z pomerančů. V jiné misce udělejte marinádu z medu, sójové omáčky, soli a hladké mouky a zakápněte ji citrónovou šťávou. Maso omyjte, nakrájejte na nudličky a smíchejte s marinádou. Nechte v lednici asi 1 hodinu odležet. Pak směs zprudka opečte na rozpáleném oleji ze všech stran, podlijte troškou vody duste doměkka. Nakonec přidejte dužinu z pomerančů a uvařené nudle, osolte, krátce povařte a podávejte.

 

Tip na večeři

K večeři si dejte jen něco lehkého, ať nemáte těžké sny. Co třeba Letní salát s jogurtovou zálivkou.salát

Potřebujete: 1 hlávkový salát, 3 – 4 rajčata, 400 g salátové okurky, 1 bílý jogurt, 100 g majolky, 2 stroužky utřeného česneku, sůl, špetku pepře, 150 g nastrouhaného balkánského sýra

Postup: Salát důkladně umyjte a nakrájejte na nudličky. Smíchejte s nakrájenými rajčaty a okurkou a promíchejte. Jogurt smíchejte s majolkou, solí, česnekem a pepřem. Nalijte na zeleninu a a posypte strouhaným balkánským sýrem. Přikusujte tmavé pečivo.

Lenka Moučková


24.6.2011   Rubrika: Články   |   Komentářů 22   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Víkendové menu. Dáte si radši husu nebo zeleninový salát?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
YXH
YXH - 24.6.2011 4:46

Riki: Tak si to hezky uzij. Dej vedet jak bylo. Jela bych hned taky, ale mam to zruky smajlik - 68
V nedeli ma prset, tak asi konecne upecu krutu, mam tu potvoru v mrazaku uz chvili, sice si nestezuje, ale prece jenom ji tam asi bude smutno smajlik - 68
K tomu stouchane brambory, a brusinkovou omacku. Kalorie nepocitam smajlik - 42

 
Riki
Riki - 24.6.2011 0:33

Nic proti huse, pokud ji pekl někdo jinej. smajlik - 42 Ale já jdu na ochutnávku vín, a tam si dám nějakou tamní specialitku, třeba "Steaky z vykostěných kuřecích stehýnek v medové marinádě s tomatovým olejem a BBQ omáčkou, podávané s placičkami ze strouhaných brambor". Zbytek víkendu a vůbec až do další výplaty pak budu přežívat o suché vodě a předvařené rýži. smajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.