Moravské kyselo
Potřebujete na 1,5 litru polévky: 4 brambory, 125 ml mléka, 1 lžíci polohrubé mouky, 150 g kysaného zelí, drcený kmín, sůl a ocet dle chuti.
Postup: Zelí uvařte doměkka, brambory nakrájejte na kostičky, vložte do hrnce, přidejte kmín a vařte až změknou. Pak přidejte uvařené zelí a mléko, ve kterém jste rozmíchali mouku. Nechte projít varem a nakonec dochuťte octem a solí.
4.1.2010 Rubrika: | Komentářů 23 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Moravské kyselo
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.pálivá klobása a paprika(sypaná-pro barvu) a zalila bych to smetanou zakysanou
Tedy nevim, ale neni tohle normalni zelnacka? Kyselo je jenom jedno - podkrkonosske jidlo chudych - z chleboveho kvasku.
A kde je klobása?? Tu tam nedáte?? Bez ní to nejní ono......
Jinak dělám stejně, ale s tou klobásouje to lepčejší