Domácí buchty
Potřebujete: 250 ml vlažného mléka, 150 g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 lžíci citronové štávy, 500 g hladké mouky, 50 g cukru, 1 vanilkový cukr, trochu strouhané citronové kůry, špetku soli, 1 lžičku sušeného droždí.
Postup: připravíme si kvásek z vlahého mléka, lžičky droždí, mouky a cukru, necháme vykynout. Pak přidáme další přísady, mouku, 2 žloutky, citronovou kůru, máslo, sůl, vanilkový cukr, citronovou štávu. Těsto důkladně zpracujeme, na teplém místě necháme vykynout, tvoříme malé bochánky. Z nich si uděláme placičky, které plníme například povidly, a zabalíme. Dáme na vymazaný plech, potřeme bílkem, necháme ještě deset minut kynout, a dáme péci do předehřáté trouby. Buchty jsou upečené, když mají nahnědlou kůrku.
27.3.2013 Rubrika: Moučníky | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Domácí buchty
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.kéž by u nás byla k mání povidla /snad jednou za rok v akci/ ale švestková hustá marmeláda je taky dobrá /jsou skvělé i s tvarohem nebo mákem, klidně je jím i týden/
orinka: přesně jako ty , promazávat se musí , jinak se spečou k sobě a do těsta citr.šťávu ani kůru nedávám.....skládám je do pekáče těsně k sobě , pak mají ten správný tvar.....
Meryl tys mě dostala,miluji buchty,obzvlášt povidlové.Ač máme stejný recept od mámy ,která je má fakt dobré,mě prostě tak nejdou,nejsou druhý den tak supr ,jako je má máma,ale nejlepší je má švagrová a to fakt máme obě recept od matky. Ovšem málokdy se stalo,že zbyli do druhého dne u nís doma,mý dva synové je dokázali sníst za den ,dnes už nepeču,ale dala bych si.Ačkoliv si někdy koupím v soukromé pekárně není to tak jako domácí...........
proč potírat bílkem? Já dělávám Honzovy buchty radši ze sádla a oleje, mám vyzkoušeno, že je to nejchutnější. Ale když je pak sázím do pekáče, mám po ruce rozpuštěné máslo a peroutku, kterou každou buchtu kolem dokola pomažu, než je přidám k předešlé. Tak se po upečení neslepí. Zbylým máslem je ještě poleju seshora, těsto to vcucne. A pak jsou hezky křupavé. Pokud je vydatně pocukrujem ještě zahorka, vznikne křupavá sladká kůrka.