Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečenec ze sójového masa

Zapečenec ze sojového masa

Potřebujete: 30 dkg sójového masa (drtě či nudliček) namočeného ve vodě, 15 dkg žampionů, starší housku, mléko, 2 vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku, máslo, rajský protlak.

Postup: Očistěte houby, nakrájejte je na plátky a poduste ve vodě s trochou másla. V míse smíchejte sójové maso, lisovaný česnek, nakrájené houby, vejce a housku namočenou v mléce. Přidejte rajský protlak. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Vymažte zapékací mísu a směs do ní urovnejte. Podle chuti můžete před dopečením posypat strouhaným sýrem.

Tip: Aby byl pokrm ještě chutnější, namáčejte sójový texturát ve vývaru či bujonu.

Lenka Moučková


15.1.2008   Rubrika:   |   Komentářů 24   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečenec ze sójového masa

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Vikina
Vikina - 15.1.2008 9:39

Ota: Já sójové maso a drť máčím v masoxu. Pokud bych chtěla dělat ten tvůj trhanec - nehledala bych ho v receptech se sójou.smajlik - 68

 
monia
monia - 15.1.2008 8:51

Vypadá to dobře, stálo by za vyzkoušení.

 
Ota
Ota - 15.1.2008 8:50

to je jak návod z krtečka " namáčejte sojový texturát"

Pavla_L: smajlik - 47 přesně!
Napřed si udělejte vývar z masa a pak sojový texturát nechte nasáknout tím vývarem. Magdalena Dobromila by omdlela.smajlik - 33

Ve výše uvedené směsi housky s houbama a česnekem a majoránkou by mi nechyběl ani ten sojový texturát, místo toho bych tam nahrubo postrouhal brambory a udělal takový "rádobytrhanec"


 
Pavla_L
Pavla_L - 15.1.2008 8:42

proč namáčet sóju v bujónu..to to rovnou udělám z mletého masa:-))

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77205.
    Archiv anket.