Treska se zeleninou na smetaně
Potřebujete: 4 kusy rybího filé nebo filetů z tresky, 150 g čerstvého hrášku, jarní karotku, 2 dl smetany na vaření, sůl, pepř čtyř barev
Postup: Hrášek a kolečka karotky povařte doměkka v osolené vodě. Rybí maso poskládejte na pařák, zastříkněte olivovým olejem, osolte, přikryjte pokličkou a vařte na páře doměkka. Smetanu na vaření ochuťte solí a pepřem z mlýnku a několik minut prohřívejte. Na jednotlivé talíře dejte porci tresky, zeleninu a přelijte smetanovou omáčkou. Podávejte s novým bramborem nebo rýží.
15.8.2014 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 25 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Treska se zeleninou na smetaně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.holky,ale když to ždímete v ubrousku tak vám nic nezbyde
Ha, opakování =matka moudrosti.
tresku napřed naložit do mléka a teprve pak pokračovat v přípravě. Jedině tak jsem ochotna ji jíst. Kdyby mi ji teda někdo koupil. Stovku za kilo ryby, co mi nechutná, nedám!
tresku napřed naložit do mléka a teprve pak pokračovat v přípravě. Jedině tak jsem ochotna ji jíst. kdyby mi ji teda někdo koupil. Stovku za kilo ryby, co mi nechutná, nedám!
u nás ryba jedině v trojobalu anebo na kmíně a másle.....mrazenou nechám rozmrazit a důkladně ještě v dlaních vymačkám a papírovou utěrkou osuším.........
evropka:
Už jsem i natrefila na filety, které nejsou nacucané vodou. Ale když jsou, ještě zmražené je hodně posolím a dám na papírové ubrousky, ty vodu spolehlivě odsají. Ubrousky měním třeba i 3x.Jinak to na pánvi prská. Dobré a takové hutnější jsou kulaté filety, jej jich 10 v sáčku.
dadka: to já taky holka zlatá,ale dyk je to samá voda
dadka: kazda ryba chutna 1000x lepe kdyz ji smazis na masle nez kdyz je delana na oleji nebo margarinu
A k receptu jo klidne ,ale bez prilohy, me staci rybka a zelenina
dadka: Pouzivame podobnou smes koreni myslim ze tomu rikali jesenicka smes. Mouka, sul, paprika, kmin, tymian a pepr je to moc dobre, chutna nam to i na houbach.
Ryby miluju ve všech podobách. Nejvíc mně chutná treska pokapaná citronovou šťávou, osolená, opepřená čersvě mletým pepřem tří barev, hodně pokmínovaná a posypaná sladkou paprikou, poprášená troškou hladké mouky a udělaná na másle. Máslo tomu dává moc dobrou chuť, lepší než olej.Je to mňamka, dokážu ji jíst jen tak, bez přílohy.
Není to tak dlouho, co jsem v Makru kupovala velké balení filetů a 2 balení kulatých filetů a už nemám skoro nic. Ryby doma jím jen já. Manžel si dá rybu jen na Štědrý den a vnuci taky.