Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Treska se zeleninou na smetaně

Treska se zeleninou na smetaně

Potřebujete: 4 kusy rybího filé nebo filetů z tresky, 150 g čerstvého hrášku, jarní karotku, 2 dl smetany na vaření, sůl, pepř čtyř barev  

Postup: Hrášek a kolečka karotky povařte doměkka v osolené vodě. Rybí maso poskládejte na pařák, zastříkněte olivovým olejem, osolte, přikryjte pokličkou a vařte na páře doměkka. Smetanu na vaření ochuťte solí a pepřem z mlýnku a několik minut prohřívejte. Na jednotlivé talíře dejte porci tresky, zeleninu a přelijte smetanovou omáčkou. Podávejte s novým bramborem nebo rýží.

Redakce


15.8.2014   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 25   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Treska se zeleninou na smetaně

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
dadka
dadka - 15.8.2014 9:50

evropka:
Už jsem i natrefila na filety, které nejsou nacucané vodou. Ale když jsou, ještě zmražené je hodně posolím a dám na papírové ubrousky, ty vodu spolehlivě odsají. Ubrousky měním třeba i 3x.Jinak to na pánvi prská. Dobré a takové hutnější jsou kulaté filety, jej jich 10 v sáčku.

 
evropka
evropka - 15.8.2014 8:41

dadka: to já taky holka zlatá,ale dyk je to samá vodaobrázek - 21_1_(7).gif

 
Linda
Linda - 15.8.2014 7:54

dadka: kazda ryba chutna 1000x lepe kdyz ji smazis na masle nez kdyz je delana na oleji nebo margarinu
A k receptu jo klidne ,ale bez prilohy, me staci rybka a zelenina smajlik - 57

 
YXH
YXH - 15.8.2014 2:38

dadka: Pouzivame podobnou smes koreni myslim ze tomu rikali jesenicka smes. Mouka, sul, paprika, kmin, tymian a pepr je to moc dobre, chutna nam to i na houbach. smajlik - 47

 
dadka
dadka - 15.8.2014 1:27

Ryby miluju ve všech podobách. Nejvíc mně chutná treska pokapaná citronovou šťávou, osolená, opepřená čersvě mletým pepřem tří barev, hodně pokmínovaná a posypaná sladkou paprikou, poprášená troškou hladké mouky a udělaná na másle. Máslo tomu dává moc dobrou chuť, lepší než olej.Je to mňamka, dokážu ji jíst jen tak, bez přílohy.
Není to tak dlouho, co jsem v Makru kupovala velké balení filetů a 2 balení kulatých filetů a už nemám skoro nic. Ryby doma jím jen já. Manžel si dá rybu jen na Štědrý den a vnuci taky.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.