Kuře Terijaki
Potřebujete: 250 g kuřecích prsou, 1 kávovou lžičku zázvorové omáčky, 3 polévkové lžíce pravé sojové omáčky, 3 polévkové lžíce sezamového oleje, 1 polévkovou lžíci saké, 1 polévkovou lžíci japonského octa, 1 kávovou lžičku cukru, koriandr
Postup: Smíchejte zázvorovou omáčku se sojovou omáčkou, japonským octem, saké a cukrem. Nechte cukr rozpustit. Pak do vzniklé marinády položte kousky kuřete, nakrájené na proužky, přikryjte a nechte marinovat asi 20 minut.
Vyndejte kuře z marinády a nechte odkapat. Marinádu dejte stranou, ještě ji budete potřebovat. V pánvičce s nepřilnavým povrchem rozehřejte sezamový olej a zprudka orestujte kuřecí kousky dozlatova. Znovu potřete kuřecí kousky marinádou. Snižte intenzitu plamene a restujte, až je maso hotové a omáčka se zredukuje.
Podávejte s vařenou rýží. Ozdobte snítkou čerstvého koriandru. Rozpis je pro dvě osoby.
16.2.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Kuře Terijaki
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Leii: koriandr v prášku běžně používám a opravdu je moc dobrý.
Terijaki ???? proč ?
Kuře Teryiaki mi připravil přítel k narozeninám - ale celé v troubě, jako dort - včetně hořících svíček (ty tedy dodal až po vytažení) . Musím mu ukázat tento recept.
orinka: já mám koriandr moc ráda. jsou recepty, které by bez něj byly neúplné. je fakt, že na tu chuť je třeba si zvyknout.
Vypadá to chutně a lákavě, ale musela bych nakoupit na to všechny suroviny. Jediný co z toho receptu mám, je sojovka a cukr
já to dělat nebudu...ale určitě bych ochutnala
zas ten čerstvý koriandr - je snad koriandrový týden či co?