Slepice s houbovou omáčkou
Potřebujete: 1 slepici (nebo kuře), 3 lžíce másla, 200 g čerstvých hub, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany na šlehání, 2 cibule, sladkou mletou papriku, sůl
Postup: Slepici nebo kuře rozdělte na porce a osolte. Na rozehřátém másle osmahněte nakrájenou cibuli a mletou papriku, přidejte slepici, podlijte vodou a duste doměkka. Pak šťávu vyduste, přidejte nakrájené houby, zaprašte moukou, zalijte vodou a krátce povařte. Nakonec vložte porce masa zpět a prohřejte. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo houskové knedlíky.
22.9.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slepice s houbovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: no právě - musíš na noc poctivě prošpikovat, pak to má jiné grády. A taky je fajn, když se dostane koupit brojlerová slepice, ta je šťavnatější a vydatnější.
orinka: máš pravdu,vývar je super ale to suché maso mezi zubama nic moc
Chybí mi tam kmín,jinak dělám něco podobného,ale z kuřete,slepici jsem snad nikdy nedělala
evropka: ale slepice má jinou chuť a ta omáčka je silnější.
slepice je suchá proč se s ní trápit,určitě kuře
poctivé, dobré jídlo. Tu slepici bych radila den předem trošku protáhnout slaninou. Aspoň suchá prsíčka.