Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Holandské řízky

Holandské řízky

Potřebujete: 50 dkg libového bůčku nebo plecka, 20 dkg tvrdého nastrouhaného sýra, asi 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce, strouhanky, 1 dl mléka, 2 vejce, sůl a pepř podle chuti, strouhanku na obalení, olej na smažení

Postup: Maso umelte a vmíchejte do něj mléko. Pak přidejte ostatní suroviny, osolte a opepřete. Rukou tvarujte řízky, obalte je ve strouhance a na oleji osmažte. 

 

 

Lenka Moučková


16.3.2012   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 26   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Holandské řízky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-26
Pohodář
Pohodář - 16.3.2012 7:28

Taky dávám maso s mlékem a sýrem přes noc do lednice uležet.
Už jsme je dlouho neměli, mám na neděli vymyšlený oběd smajlik - 77

 
anitech
anitech - 16.3.2012 7:07

dělám jako orinka, přes noc se totiž ten sýr pomocí mléka jakoby propije do masa, hmota je kompaktnější

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 16.3.2012 7:00

Taky je dělám jako orinka a jde z toho i sekaná, mám je ráda i studený.

 
Jarča*
Jarča* - 16.3.2012 6:53

Taky si je někdy dávám v práci a chutnají mi. Nikdy jsem je doma nedělala, ale recept je jednoduchý, určitě vyzkoušímsmajlik - 47

 
orinka
orinka - 16.3.2012 6:04

je moc dobrý, ale lepší je, připravit si hmotu na řízek večer a nechat do dalšího dne v lednici. Já dávám do mletého bůčku toho mléka víc než jedno deci a právě tím proležením se to za noc nádherně propojí a není to řídké. Řízek je potom jemnější. Usekaná zelená petrželka do těsta to ještě víc vylepší.smajlik - 58

 
dadka
dadka - 16.3.2012 1:23

Doma je nedělám,ale vpráci je občas míváme na oběd a jsou dobré.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-26
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77210.
    Archiv anket.