Játrová polévka
Potřebujete: 250 g vepřových jater, 20 g cibule, 50 g sádla, 1 lžičku hladké mouky, 1 žloutek, sůl, vodu (asi litr a půl)
Postup: Játra operte, očistěte a nakrájejte na nudličky. Cibuli zpěňte na sádle, přidejte játra a osmahněte. Zaprašte moukou a zalijte osolenou vodou. Promíchejte a povařte. Nakonec do polévky rozšlehejte žloutek.
26.1.2012 Rubrika: Polévky | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Játrová polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Linda: z játrovky, ALE DOBRÉ, se dají udělat docela fajn knedlíčky do polévky. Já používám játrový sýr ve stříbře nebo ve zlatě.
Proc já dostala sílenou chut na játrovou omácku a do ni spoustu majoranky a cesnek . Díky za nápad ...
PS polivku si odpustím.
Nevím proc jsem si vzpomela, jak jsem kdesi kdysi cetla recept na polivku z majky...brrrr
Aja: že? hlavně ten žloutek
manka: Jo to jo, to občas taky uvařím. Ale ta polévka je hnusná už podle čtení...
takhle dělám játrovou omáčku, ale pěkně hustou a bez žloutku, pěkně opepřenou, s rýží nebo chlebem, ale polívku????
fuj!!!
ne, tak tuhle ne. Ale radši bych udělala klasicku s játrovými knedlíčky a bylo by to lepší.