Květákový krém
Potřebujete: 1 květák, 1 - 2 brambory, kelímek smetany na vaření light, 2 trojúhelníčky taveného sýra, sůl, pepř, stébla pažitky
Postup: Květák rozebereme na růžičky a chvíli namočíme ve studené vodě, slijeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, v hrnci propláchneme a zbavíme přebytečného škrobu. Přidáme květák, zalijeme, osolíme a přivedeme k varu. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponormým mixérem, přidáme smetanu a tavený sýr, krátce povaříme, dochutíme. Na talíři ozdobíme polévku několika stébly pažitky - třeba prvním písmenem jména toho kterého strávníka.
20.5.2010 Rubrika: | Komentářů 27 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Květákový krém
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.talenka: řekni že si děláš srandu
taveňák je svinstvo to fakt raději to vajíčko...
Haninka: já jsem strašná, teď převařuju mlíko z krávomatu a nejvíc se u toho dycky těším na ten škraloup. Zbytek rodiny omdlívá
sharon: já zase raději sýr nez rozlítaný vejce, připomíná mi to škraloupy a ty já
Zdenda by řekl....všude serete ten sýr......raději tam rozšprdlám vejce.....
ještě nikdy jsem smetanu do polévky nedávala, ale nemuselo by to být špatné...
Zrovna květákovou polévku vařím,ale páč se u nás mixovaná nejí,tak klasika s jíškou,zelené navrch a trochu mušk.oříšku
Presne tohleto delam, nekdy i z porku, ale misto taveneho syra davam nivu