Kuře na grilu
Ingredience: 1 menší kuře, 5 stroužků utřeného česneku, 100 g anglické slaniny, sůl, alobal
Postup: Omyté, osolené a naporcované kuře potřeme česnekem a posypeme rozškvařenou slaninou. Zabalíme do alobalu a necháme asi hodinu odležet. Poté balíčky vložíme na gril a grilujeme do měkka. Nejchutnější je pak s čerstvým chlebem.
10.8.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 27 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře na grilu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.magatao: neboj,je to asi rok tu byl i dobrej recept
sharon: mně je tý Lenky líto, i kdyby napsala nejlepší recept na světě, tak jí ho poplivete
ten alobal na balíčky přijde pomálu dráž jak to malé kuře....
magatao: ses lekla zbytečně.............
Už jsem se lekla, že byste nestrhali ani obyčejné kuře
já bych udělala vcelku a slaninu neškvařila......nač jí škvařit když se vypeče....
v dávných dobách když jsme jezdili pod stan jsem dělal kuřata v alobalu i 4 najednou,kuře se pomazalo máslem a okořenilo dle chuti i vevnitř a do něj jsme dali Liberecké párky rozpůlené plátky anglické slaniny čerstvou papriku a někdy i rajče a zabalili do alobalu třemi vrstvami a přidrátovali na gril proti sobě nejméně dvě kuřata,při propíchnutí by vytékala šťáva.Měl jsem udělaný takový porichtuňk ze starého budíku (zajišťoval jednu otočku za minutu) a motorku ze stěrače tak že to točilo za mě a nemuseli jsme u toho stále být a 45 minut to bylo v ohni kolikrát přiběhli němci že nám hoří kuřata,po těch 45 minutách se to sundalo a vybalilo z alobalu a napíchlo na rožnidlo a tak 15 minut dojelo nad horkým popelem aby byla pěkně křupavá kůrčička a samo že se to ještě pomazávalo připravenou kořenící směsí a i třeba pivem,to vám bylo tak dobré že si to po letech zase budu muset udělat, ale s nějakou dobrou klobásou ,neboť liberecký párek je dnes jenom sra.ka a koupit chlazené kuře aby nebylo nacpané vodou to bude taky asi kumšt
jupííí,konečně recept za "všechny prachy"