Kuře na paprice
Potřebujete: 4 kuřecí stehna, ½ l plnotučného mléka, 250 – 300 ml smetany, ½ l kuřecího vývaru (nejlepší je pravý vývar, ale když je nejhůř, můžete použít z kostky), olej, sůl, pepř, oříšek másla, sladkou mletou papriku podle chuti, jíšku z másla a mouky na zahuštění
Postup: Maso omyjte, osolte a opepřete a na rozpáleném oleji osmahněte dozlatova. Poté maso vyndejte a na vypečeném tuku osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte k ní mletou papriku, promíchejte (pozor, paprika se nesmi přismahnout, jinak omáčka zhořkne) a dolijte vývar a mléko. Vložte maso a asi půl hodiny pomalu vařte. Když je měkké, vyjměte ho a omáčku zahustěte jíškou, dochuťte a nakonec za stálého míchání vlijte smetanu a přidejte kousek másla na zjemnění. Na závěr můžete omáčku rozmixovat ponorným mixérem nebo přecedit, nebo obojí.
Jako přílohu můžete dát houskové knedlíky, ale dobré jsou i těstoviny nebo rýže.
Za recept děkujeme čtenářce Laoli.
20.8.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 28 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře na paprice
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Je to naše oblíbené jídlo,ale nedělám to tak složitě jako v dnešním receptu,mám to raz dva hotový a je to tááák dobrý
Linda: Verera: ani já nedávám vývar ani mlíko a ani jsem to nikde neslyšela, maso vařím s kořením na cibuli a na paprice , pak zatřu , rozmixuju , přecedím a doleju šlehačku.....
taky vařím jinak a dávám nakonec smetanu ,ale každý má ten svůj recept
Linda: jj, taky tam vývar nedávám, stačí maso co tam je. A vlastně ani to mlíko ne, stačí smetana na závěr.
Děti dávají přednost masu na kostičky, ale je to jedno z mála jídel, kterými se můj synek, který normálně jen tak něco do pusy nevezme, cpe až má boule za ušima.
Myslim si, ze ze 4 noh bude omácka mit dostatecnou chut kurete a vyvar netreba . To mliko kdyz se tam prileje tak brzo nepripaluje se pak behem duseni? Já ho pridávam az pred koncem spolecne se smetanou.
MOhla bych vyzkouset tuto klasiku jinak, pro me netradicne (teda az se ochladi)
Konečně normální recept - i když každý má svůj specifický i na kuře na paprice.
dělám úplně jinak a máme to moc rádi ale v zimě, maso do omáčky nakonec oberu a kosti vyhodím....
Nejlepší kuře na paprice dělává moje maďarská tchýně.
Naporcované kuře s kůží i kostmi, trochu osmahlé cibule na lžíci oleje, kuře zlehka opečeme, přidáme 1/4 zelené čerstvé papriky-kapie, 2 žampiony pokrájet, sůl, maďarská paprika, podlít trochou vody, podusit a zahustit jen smetanou.... příloha - noky.