Vánoční řízky
Potřebujete: na nálev: 1 kostku bujónu, 1/2 kostky másla a 300ml vody; řízky, strouhanku, vejce, olej na smažení
Postup: V kastrůlku svaříme suroviny na nálev. Maso na řízky osolíme a naklepeme ve strouhance tak, aby strouhanka byla po celém řízku. Následně vymácháme v rozšlehaných vejcích a smažíme na oleji. Usmažené řízky rovnáme do zapékací mísy nebo pekáčku, nakonec zalijeme připraveným nálevem a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C asi 40-50 minut. Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo samotné bez přílohy.
"Řízky jsou křehoučké a šťavnaté," doporučuje kominice. Děkujeme za recept.
30.11.2009 Rubrika: | Komentářů 28 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vánoční řízky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.a neni to pak rozblemcany? Me na rizkach prave chutna ta krupavost obalu...
Já to znám jako řízky naruby - pouze se to nezalévá nálevem, ale prokládá anglickou slaninou a na kolečka nakrájenou cibulí a stačí zapékat jenom 20 minut, chutná to opravdu skvěle, ale na Vánoce dělám kapra klasicky
Ten nálev je zhruba na kolik rízku?
Taky zůstanu u klasiky
no to teda nevímklasika je klasika
no, vůbec si to nedovedu představit, a dělá se to máčení v nálevu proč?