Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Boller i karry = kuličky v kari

Boller i karry = kuličky v kari

Na 4 porce potřebujete: Asi 500g mletého masa, nejlépe vepřového, karí sladké či pálivé dle chuti, sůl, pepř, 1 vejce, 1 jablko, 1 cibule

Postup: Maso okořeníme solí, pepřem, přidáme vejce a event. trošku hladké mouky, všechno promícháme a vytvoříme kuličky asi o 3cm průměru. Mezitím si v kastolu na omastku zpěníme nakrájenou cibuli a jablko, když změkne, zasypeme je karí a zředíme vodou. Když se voda začne vařit, přidáme masové kuličky a vaříme asi 10-boller karry15 minut podle velikosti. Uvařené kuličky vyndáme a omáčku zahustíme vodou a moukou. Kupodivu k téhle klasice se podává dušená rýže.

Moje verze: Do mletého masa přidám navíc karí, směs orestované cibule a jablka rozmixuji a pak teprve přidám vodu/bujón, omáčku dělám z jakéhokoliv vývaru, nebo do vody přihodím kostku hovězího bujónu, jinak recept neměním.

Za recept pocházející z Dánska děkujeme čtenářce Lindě. 

 

 

 

Lenka Moučková


18.2.2010   Rubrika:   |   Komentářů 28   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Boller i karry = kuličky v kari

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
manka
manka - 18.2.2010 9:06

Linda: já jsem právě jednou pekla kuřecí špalíčky v takové kari majdě a byla tam i jablíčka a ananas a smetana a bylo to moc dobré.

 
Linda
Linda - 18.2.2010 9:03

Teda holky já dneska nestacím odpovídat smajlik - 16
pro vsechy: jablkem kari dostane jinou príchut a pokazdé je to jiné podle toho jestli pouzijete kyselé nabo sladké jablko, ale udelá s omáckou zázrak. Klidne muzete dát v pomeru 1:1 s cibulí.
kat: ne tyto kulicky se opékat nemají, pouze povarit. Ale zkusit to muzes a poreferuj jaké byly
evropka: já na kari moc nejsem a kdyz uz tak spís v indické kuchyni
manka: to taky jde, ale smetanou potlacís chut jablka

 
martuš
martuš - 18.2.2010 8:59

a nemá ta omáčka pak konzistenci polévky?? anebo je samá mouka? protože zavařit masové kuličky lze aspoň v litru (i více ) tekutiny a z toho pak vytvořit omáčku musí být dost obtížné - nemám ráda tu moučnou pachuť - jinak ty kuličky a chuť jablka - mňam, hned vyzkouším - vše je doma, jenom uvařit (k tomu rýže=skvělé,jsem přesvědčena,že po ní neztloustnu)smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
manka
manka - 18.2.2010 8:49

vypadá to dobře. já bych tam přidala i smetanu. takovou podobnou majdu kari smetanovou dělávám na kuřecí nudličky.

 
kat
kat - 18.2.2010 8:47

Ty kuličky nejdřív neopečeš? pak jen vaříš v té majdě?

 
Pecka - Gabika
Pecka - Gabika - 18.2.2010 8:37

ja tiež niečo podobné, ale do mäsa ešte na ochrumkavenie (čo ja fakt môžem) posekané, neslané arašidy a cibuľové chipsy.......Do omáčky pór a smotanu, ale určite to vaskúšam aj s jablkom.......kari je smajlik - 57
.. a toto dokonca zje a chutí aj môjmu v jedle konzervatívnemu svokrovi smajlik - 58...

 
evropka
evropka - 18.2.2010 7:49

Juana: no jo,ale to jablko bude asi tím hlavním,co udělá neobvyklou chuť...bych ráda četla názor Lindy,jak moc jí to chutná?smajlik - 26smajlik - 26já bych do toho šla........

 
Juana
Juana - 18.2.2010 0:51

Něco podobného dělám taky, naposledy o víkendu, jen do toho nedávám jablka a do omáčky přidávám mléko a máslo a taky bujonovou kostku

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77213.
    Archiv anket.