Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřové hřebínky

Vepřové hřebínky

 

Potřebujete: 1 kg vepřové kýty nebo plece (já použila velmi libovou krkovičku bez kosti), 3 cibule na kolečka, velkou hrst bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj, rozmarín, tymián), česnek a olej.

Postup: Maso nakrájejte na 2 cm plátky, ale nedokrojte až do konce cca 3 cm. Z bylinek, oleje a česneku umixujte pastu, kterou pak vetřete mezi plátky masa. Maso pevně svažte potravinářským provázkem a dejte na vrstvu cibule, trošinku podlijte a přikryté pečte na 160 stupňů na 1,5 hodiny.

Po dopečení rozvažte, nechte cca 10 minut odpočinou např. v alobalu a potom krájejte napříč než jsou nakrájené plátky. Vzniknou krásné hřebínky. Do výpeku přidám trochu vývaru na odpečení přípeku a kousek studeného másla na chuť a zahoustnutí.

Nejlepší jsou k tomu šťouchané brambory.

Dobrou chuť vám přeje IVUSKA56

 

Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


30.3.2012   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 26   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřové hřebínky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
dadka
dadka - 30.3.2012 8:26

Viděla jsem to nedávno v Prostřeno, vypadalo to moc dobře.

 
denda04
denda04 - 30.3.2012 8:25

taky jsem to viděla v prostřeno určitě to uvařím smajlik - 58smajlik - 47

 
ajjana
ajjana - 30.3.2012 8:21

já měla jako přílohu bramborové knedlíky,ale šťouchané brambory si taky umím představit a vyzkouším.

 
LenkaT
LenkaT - 30.3.2012 8:19

a když se ještě do těch řezů vloží plátky šunky a sýru, to je taky dobrůtka

 
orinka
orinka - 30.3.2012 8:06

to je výborný nápad!! Jen si myslím, že ještě lepší by bylo nachystat to večer, aby se to přes noc pěkně v ledničce proleželo. Děkuju za tip, lámala jsem si hlavu, co na neděli.smajlik - 25

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 30.3.2012 7:59

ajjana: nám to taky moc chutnalo a není to složité

 
Světlonoska
Světlonoska - 30.3.2012 7:55

smajlik - 94Také se mi to líbilosmajlik - 57

 
ajjana
ajjana - 30.3.2012 7:48

jj,dělali v Prostřenu,hned poté jsem vyzkoušela a delikatesa smajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77206.
    Archiv anket.