Zeleninové řízečky
Potřebujete: 150 g květáku, 150 g kapusty, 100 g mrkve, 50 g celeru, 2 vejce, mletý pepř, sůl, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 20 g hladké mouky, strouhanku, olej
Postup: Zeleninu krátce povaříme v mírně osolené vodě, necháme okapat a umeleme na strojku. Přidáme petrželku, pepř, vejce, mouku, osolíme a dohustíme strouhankou. Tvoříme malé řízečky a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova. Jako příloha je dobrá bramborová kaše.
5.3.2010 Rubrika: | Komentářů 27 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zeleninové řízečky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Doudice: myslíš? naše holka teda jedla všechno. a malej prďousek by si určitě pošmáknul
jej to vypadá dobřeale vzhledem k tomu, že tak si musím nechat zajít chuť a udělat obyč.rajskou
To muze být dobrý! Ale u nás by se to dalo pouzít leda jako príloha k masu, i kdyz proc k tomu neudelat treba prírodní kotlet nebo upéct kure . Budu experimentovat.
to by šlo
někde jsem viděla recept na zeleninové karbanátky a základ toho celého byl bešamel, tak to bych teda nezkusila ani náhodou
je dobré bílky našlehat,trochu česneku..
Dělávám, jen nedávám mouku, ale jen strouhanku.
dá se tohle v podstatě udělat z jakékoliv povařené zeleniny a není potřeba mlet, stačí rozmačkat vidličkou. A přidávám i nakrájenou cibuli.
můžu jakékoliv řízečky, zeleninové taky