Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Mourovatý koláč

Mourovatý koláč

Potřebujeme: na kvásek: 3/4 kostky droždí, 3 dl vlažného mléka, 2 lžičky cukru

na těsto: 3/4 kg polohrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce oleje, 2 lžičky cukru, špetku soli.

na náplň: 2-3 vaničky tvarohu, 2 vanilkové cukry, povidla

na drobenku:tři plátky másla, trochu moučkového cukru a trochu polohrubé mouky

Postup: Vypracujeme těsto (jako na ovocný táč) a necháme kynout. Dále vymícháme tvaroh se dvěma vanilkovými cukry a vypracujeme drobenku. Vykynuté těsto, které během kynutí dvakrát přemísíme, rozprostřeme na důkladně vymazaný plech. Ruce si potřeme olejem a těsto jimi krásně "vytáhneme" po celém plechu, na ně natřeme tvaroh,mourovatý koláč který potřeme pomocí lžičky povidly. Tím vytvoříme "mourovaný vzor". Nakonec hustě posypeme máslovou drobenkou. Upečeme dorůžova.

"Je to koláč na způsob balených koláčů (vdolků), jen není tak pracný," vysvětluje čtenářka s nickem fialka50. Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


10.9.2010   Rubrika:   |   Komentářů 30   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Mourovatý koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
sharon
sharon - 10.9.2010 10:48

LenkaT: já , jenže mejlem a to je on.....smajlik - 68

 
LenkaT
LenkaT - 10.9.2010 10:44

sharon: tak dávala ten recept fialka50 nebo ty?

 
sharon
sharon - 10.9.2010 10:27

anitech: děkuji za bod .....a doporučujismajlik - 68

 
sharon
sharon - 10.9.2010 10:27

orinka: haha, jak kdo má ovoce, my letos nemáme nic, ani ty blbé švestky.......

 
sharon
sharon - 10.9.2010 10:26

Hanča: ten jsem neuvedla, já sušené nepoužívám.......ale snad máš na balíčku napsáno na kolik kilo či deka mouky je ......

 
Hanča
Hanča - 10.9.2010 9:17

tak u nás jedině bez drobenky, tu nemusím a taky by se mohl uvádět přepočet kostky na sušené droždí

 
denda04
denda04 - 10.9.2010 8:32

vypadá to supersmajlik - 58smajlik - 47smajlik - 60

 
anitech
anitech - 10.9.2010 8:23

tohle není špatné, musím se přiznat, že sice dávám tvaroh a povidlí, ale vždycky to poctivě rozetřu. Nikdy mě vlastně nenapadlo to takhle namelírovat
Dávám bodsmajlik - 47

 
Elen
Elen - 10.9.2010 7:42

orinka: vždyť člověk může mít doma zavařené ovoce, které je už třeba zpracovat, tak proč toho nevyužít.

 
orinka
orinka - 10.9.2010 6:56

ale jo, proč ne? Ten recept by měl být ale zařazen spíš později, teď je právě sezona ovoce, že člověk neví, co s tím. S tím vytahováním těsta - nemusí to být olej na ruce, docela stačí obyčejná voda a těsto se na ruce nenalepí.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.