Domácí vafle
Potřebujete: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 2 celá vejce, 50 g rozpuštěného másla, 150 ml mléka, případně půl sáčku prášku do pečiva, špetku soli; vaflovač
Postup: Smícháme mouku, cukr, celá vejce, špetku soli, půl sáčku prášku do pečiva a rozpuštěné máslo. Poté pomalu přiléváme mléko, až vznikne hladké těsto. Vaflovač rozehřejeme a podle návodu pečeme vafle. Podáváme se zavařeninou, lísko-oříškovým krémem, šlehačkou, vanilkovým krémem...
30.9.2010 Rubrika: | Komentářů 30 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Domácí vafle
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Sonne: jasně, hoď mi to třeba do vzkazu. díky
manka: Jasně, hodím. Ale až zítra, dnes se z práce dostanu domů hooodně pozdě.
briggitta:
manka: díky za radu, dneska vyzkouším. Holky budou mít radost.
briggitta: tak to zkus na něm.
manka: jj, ten mám.
briggitta: a lívanečník máš?
A nedalo by se to upéct nějak i bez vaflovače? Vafle máme doma všichni rádi, ale další přístroj do kuchyně se nám pořizovat nechce.
Sonne: a hodíš sem ten prověřený?
Vafle máme rádi Mám sice prověřený recept, ale tenhle vyzkouším. Díky