Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Na Vánoce vánočku

Na Vánoce vánočku

 

Potřebujete: 3/8 mléka, 40 g droždí, 150 g cukru moučka, 750 g polohrubé mouky, špetku soli, 4 žloutky, citronovou kůru, 1 vanilkový cukr, 150 g másla, 50 g mandlí, 50 g rozinek, 50 g kandovaného ovoce

Postup: Uděláme kvásek a vše kromě mandlí, rozinek a ovoce smícháme dohromady, nehněteme, jen smícháme a necháme kynout 1/2 hodiny. Pak přidáme mandle, rozinky a ovoce a znova promícháme. Necháme kynout asi 2 hodiny. Z 9 pramenů formujeme vánočku. Vánočka je větších rozměrů, je vhodné položit ji na plech šikmo. Opět necháme kynout asi 1/2 hodiny. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 50 minut na 180 °C, mezi pečením potíráme rozpuštěným máslem s rumem.

Meryl


10.12.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 26   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Na Vánoce vánočku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
LenkaT
LenkaT - 10.12.2012 10:25

Linda: PEGG: taky se mě to prostě nezdá, kynuté těsto chce pořádně propracovat, provzdušnit, taky ho teď nechávám umotat v pekárně, s tím bolavým loktem už to ručně tak dobře nezvládám

 
Milda3
Milda3 - 10.12.2012 10:24

tak letos vánočku koupíme,ale loni jsem ji pekl doma a sám bez pomoci paní a byla dobrá

obrázek - 036(41).JPGobrázek - 038(27).JPG

 
sharon
sharon - 10.12.2012 10:23

PEGG: smajlik - 47moje maminka zase říkávala že čím víc vzduchu se do těsta "nažene" tím je lepší , hníst se podle mě musí pokud je tam droždí , to právě chce ten vzduch.........

 
PEGG
PEGG - 10.12.2012 10:16

LenkaT - 10.12.2012 9:43 - právě na tom propracování těsta hodně záleží, aspoň tak to říkala vždycky babička, že těsto chce tak říkajíc lidský potsmajlik - 68 Mě se teda víc líbí výraz "Lidské sádlo"smajlik - 68

 
Linda
Linda - 10.12.2012 9:49

LenkaT: ne. ale od te doby co mam pekarnu delam testo v ni a pak vyndam a necham kynout klasicky v mise. Nevim proc, ale zrovna vanocky lepe nakynou v prikryte mise pomalu na stole nez v pekarne smajlik - 26

 
LenkaT
LenkaT - 10.12.2012 9:43

a prosím, mátě některá zkušenost s tím, že se těsto nehněte, ale jen promíchá?

 
dadka
dadka - 10.12.2012 9:36

Nejlepší vánočku dělala moje tchýně, bohužel už nežije. Já vánočku nedělám, koupím si ji, ale peču štrůdl s jablky, s ořechovou náplní, tvarohový a makový s višněmi.

 
Linda
Linda - 10.12.2012 9:25

Z tohoto mnozstvi ingredienci bych spis upletla dve mensi vanocky nez jednu gigantickou pres cely plech a to jeste nakyne smajlik - 26.....u mensi je vetsi jistota propeceni a mensi sance ze se srazi.

PEGG: vanocky pecu podle kucharky a tam je taky ze se ma potirat po dokynuti pred pecenim a i behem peceni - udelala jsme to pouze prvni rok,
jak jsem ji pamazala tak silene rychle hnedla na povrchu (nemuzu pouzit alobal na prikryti) a uvnitr porad nic moc. Ony potrebuji minimalne hodinu v troube. Takze od tehle zkusenosti nepotiram a ony chytnou peknou barvu i tak. A pri pleteni davam pozor aby mi nevycuhovaly rozinky, ty taky rychle chytnou. Pecu na nejspodnejsi mrizce v troube na 160 stupnu a jsou krasne hnede ze vsech stran a propecené (doufam ze jsem to ted nezakrikla smajlik - 16)

 
sharon
sharon - 10.12.2012 8:49

PEGG: nepotírám během pečení a nikdy jsem to neslyšela a to peču vánočky hóódně dlouho, já jí zkraje pečení přikrývám alobalem....jedno starší fotoobrázek - 402847.jpgještě ve staré kuchyni...smajlik - 68

 
PEGG
PEGG - 10.12.2012 7:47

Nekritizuji, jen mě zaráží to potírání během pečení, já bych měla strach, že se mi srazí. Jo až bude upečená, pak potřít, to může být dobré, ale během pečení? smajlik - 26

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77200.
    Archiv anket.