Králík na mateřídoušce
Potřebujete: 4 ks králičích stehen, 2 mrkve, 2 pórky, mateřídoušku citronovou, sůl, pepř, olej
Postup: Mrkev nakrájíme na kolečka, pórky zbavíme tuhých zelených konců a nakrájíme je také na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, zprudka na něm králičí stehna opečeme. Pak přidáme mrkev, pórek, 1 stvol mateřídoušky, osolíme, opepříme, přidáme 200-250 ml vody a na mírném ohni dusíme. Vodu přidáváme podle potřeby. Když je maso měkké, podáváme. Mateřídoušku před servírováním vyjmeme.
Tip: mateřídouška citronová dodá méně chuťově výrazným pokrmům na chuti. Vznikla křížením mateřídoušky vejčité a mateřídoušky obecné.
19.5.2010 Rubrika: | Komentářů 31 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Králík na mateřídoušce
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Meryl: víš co,ono se ani nemusí špikovat,stačí dát slaninu jen pro vůni k pečení...hned to má jiný šmak
Meryl: určitě ano,nenutím nikomu názor,jen si tu mateřídoušku absolutně neumím představit s žádným masem.....a že pěstuji hodně bylinek,tohle je tak specifická vůně,no nevím,vážně...ale proti gustu..
evropka: králíka jsem svého času vařila hodně často, naši měli malou králičí farmu. Ale prošpikovala jsem ho jen jednou jedinkrát. Nám prostě pročpikovaný maso nechutná. Dělala jsem z něj skoro všechno, svíčkovou, řízky, čínu, pečenýho... On každej má jiný chutě
majucha: nic ti v tom nebrání
evropka: a ty už jsi to podle tohohle receptu vařila?
evropka: tak já nevim, na mdlý maso se výrazné "koření" hodí, ne? Na začátku píšeš, že mateřídouška je moc aromatická a na konci, že to bude bez chuti a zápachu. Králíka sice nemám a tudíž nedělám, ale klidně bych si to i s tou mateřídouškou představit dokázala
Linda: je to vlastně tymián, já ho používám ráda, do králíka na paprice, do svíčkové, do paštiky, ale musí se opatrně, je hodně aromatický.
majucha: sorry...ale v jakém jídle používáš aromatickou mateřídoušku?já zásadně čerstvou na čaj a nebo sušenou do skříně(nebo taky na čaj),maso musí být prošpikované a hlavně okořeněné,tahle kombinace je bez chuti a zápachu,vždyť králík má mdlé maso ...
evropka: ale já vážně nevím, co je na tom špatně
Absolutne netusím jak vypadá materídouska, jdu mrknout na Google. A králík je nedostatkový, leda tak, ze bych cestou domu prejela divokého zajíce
majucha: ...no coment,ale tobě přeji dobrou chuť
evropka: a co je na receptu špatně dneska?
Neumím křížit mateřídoušku. Dala bych místo toho Dobromysl, té mám plnou bylinkovou zahrádku.
králik je maso které nejím
Ale dnes není 1.dubna ....