Špagety s brynzou
Potřebujete: 300 g špaget, 100 g slaniny, 200 g brynzy, sůl, olej
Postup: V osolené vodě se lžičkou oleje uvařte špagety. Sceďte a prolijte studenou vodou. V kastrolku rozškvařte nakrájenou slaninu, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechtě zpěnit. Nakonec vše zamíchejte se špagetami, prohřejte a na závěr vmíchejte brynzu.
6.6.2011 Rubrika: Těstoviny | Komentářů 31 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Špagety s brynzou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.majucha:
co máte proti bryndze?! Teď je dokonce nejlepší, májová, ta není tak štiplavá. Je to asi jako s olivama, musí se jí přijít na chuť. Bryndzové halušky, ty pravé bramborové, miluju ze všeho nejvíc.
Kadla: nesnáším kečup, udělala bych to bez
Kadla: Nivu miluju , ale pozor ne každá je dobrá........
evča.: já je dělám i se strouhaným bramborem.....do těsta oříšek sádla....a přes síto...mňam....
Tohle mi trochu připomíná recept na povidlové knedlíky: když se s nimi nechcete dělat, přelijte povidly koláčky koupených knedlíků a dále dozdobte a posypejte na talíři jako povidlové knedlíky.
Kupodivu to není tak hrozné, jak to vypadá (zkusila jsem to jednou udělat, když můj tehdy čtyřletý syn nechtěl za žádnou cenu ptáčky, které k těm knedlíkům byly plánované - a jemu to chutnalo).
Já někdy dělám halušky jen s těsta na nočky.Jsou taky dobré.
Bryndzu taky nemám ráda,tak se slaninou a zelím
Ale se špagetama ,to asi né
sharon: Já nerada ani bryndzu ani nivu Udělala bych to s kečupem
bryndzu nesnááášííím...... udělala bych to s nivou...
orinka: Halušky se možná dělají i jen z mouky, ale bryndzové z brambor.
Touhle dobou jsou dobré jedině ty, co jsou pečlivě uskladněné. Takové většina z nás nemá, ten bača snad jo.
Tak ty špagety by halušky klidně nahradit mohly. Když už ne pro nic jiného, tak aby se na pravých bramborových haluškách později pochutnalo.
no, to je dost odvážný recept! Už vidím baču na kolibě, jak se láduje špagetama K bryndze jedině halušky, tohle je šílenství.