Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Malinová roláda

Malinová roláda

Snadná a lehká jako vánek...

pošlete nám recept

Domácí vepřové ve vlastní šťávě

Domácí vepřové ve vlastní šťávě

Potřebujete: 1 kg hodně libového vepřového bůčku, případně můžete namíchat půl napůl s pleckem. Důležité ale je, aby na bůčku byla kůže, která v konzervě udělá rosol. 1,9 g rychlosoli Praganda (tuto váhu je potřeba přesně dodržet). Můžete použít i normální sůl, ale pak nebude maso v konzervě pěkně červené

Postup: Omyté maso nakrájejte na kousky asi jeden a půl centimetru. Pečlivě promíchejte se solí a naplňte do zavařovacích sklenic. Uzavřete, vložte do hrnce s vodou tak, aby byly sklenice úplně potopené, a vařte dvě hodiny. Pak oheň vypněte a nechte sklenice do druhého dne v hrnci. Druhý den vodu opět přiveďte k varu a vařte ještě jednu hodinu. Když voda trochu zchladne, sklenice vyndejte a uskladněte na tmavém a chladném místě.

Maso se hodí jako rychlá svačina k chlebu, na přípravu rizota apod.

Recept nám poslala čtenářka VěraSpa. Děkujeme.

Lenka Moučková


25.2.2011   Rubrika: Konzervujeme   |   Komentářů 31   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Domácí vepřové ve vlastní šťávě

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
barka
barka - 25.2.2011 9:07

Když je zabijačka, tak zavařuji do plechovek,
plecko + bůček, k tomu kousek kůže,
dávám běžnou sůl.Vařím jen dvě hodiny,
maso je výborné, je to lepší než do mrazákusmajlik - 105

 
manka
manka - 25.2.2011 8:19

evropka: v létě, jen uvaříš trošku brambor a k tomu salát, mňam.

 
evropka
evropka - 25.2.2011 8:08

manka: přesně tak,sklenička zavařeného masa má kouzlosmajlik - 72smajlik - 72

 
orinka
orinka - 25.2.2011 7:44

konzervu ne e.

 
manka
manka - 25.2.2011 7:40

Linda: no, ona sklenička zavařenýho masa, když nemám honem co podat, je dobrá, ale nebudu si do ní cpát žádný jedy. ve sklepě pár takových pokladů pro strýčka příhodu máme pořád, fakt je to dobrý, ale bez jedů.

 
Linda
Linda - 25.2.2011 7:31

Nevím proc se s tím patlat a jeste hledat kde uskladnit, kdyz si muzu kdykoliv cestou z práce koupit cersvé maso smajlik - 26.

 
manka
manka - 25.2.2011 7:28

smajlik - 76proč praganda? a já blbá si myslela, že rychlosůl už doma snad nikdo nepoužívá. To si teda zrovna můžete koupit hotovou konzervu, tam je těch sraček dost.

 
Bridgetj
Bridgetj - 25.2.2011 7:27

rychlosů Praganda teda slyším prvně.
PEGG: Tak to je teda super přísada do masa smajlik - 80
evropka: Už jsem se lekla, že to bude zase něco od Dr. Oetker smajlik - 68

 
evropka
evropka - 25.2.2011 7:19

PEGG: smajlik - 20smajlik - 20smajlik - 20

 
PEGG
PEGG - 25.2.2011 7:03

No já teda nevím na co bych v dnešní době zavařovala vepřové, když si ho můžu upéct čerstvé, nehledě na to, že ctuji:".V Pragandě jsou obsaženy, mimo soli, dusičnanu draselného a cukru, v malém množství i dusitanové soli (mimochodem jedovaté).Tyto způsobují narušení svalových vláken a následné rychlé proležení a prosolení masa. Snad ještě dodatek, dalším působením vznikají tzv." nitrosaminy", které jsou silně karcinogení (rakovinotvorné). Takže nedoporučujeme !!!"smajlik - 48

 
evropka
evropka - 25.2.2011 5:51

to určitě udělámsmajlik - 47co ta praganda?ta je bez Eček?nebo co je to za zázrak?smajlik - 58

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

Anketa

Covid

Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

Celkem hlasovalo 2732.
Archiv anket.