Králík na mateřídoušce
Potřebujete: 4 ks králičích stehen, 2 mrkve, 2 pórky, mateřídoušku citronovou, sůl, pepř, olej
Postup: Mrkev nakrájíme na kolečka, pórky zbavíme tuhých zelených konců a nakrájíme je také na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, zprudka na něm králičí stehna opečeme. Pak přidáme mrkev, pórek, 1 stvol mateřídoušky, osolíme, opepříme, přidáme 200-250 ml vody a na mírném ohni dusíme. Vodu přidáváme podle potřeby. Když je maso měkké, podáváme. Mateřídoušku před servírováním vyjmeme.
Tip: mateřídouška citronová dodá méně chuťově výrazným pokrmům na chuti. Vznikla křížením mateřídoušky vejčité a mateřídoušky obecné.
19.5.2010 Rubrika: | Komentářů 31 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Králík na mateřídoušce
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.To vypada dobre, kralika tu tezko sezenu, ale zkusim to s kuretem