Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rychlá polévka

Rychlá polévka

Potřebujete: 1 lžíci másla, 1 střední cibuli, 2 střední mrkve, 2 kostky droždí, sůl, pepř, 1/2 kávové lžičky polévkového koření, špetku kmínu, libeček, 2 polévkové lžíce instantních jáhlových vloček (koupit se dají ve zdravé výživě i v supermarketu)

Postup: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku (může být i pórek) přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, orestujeme, přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit, mícháme, zalejeme cca 1,5 l vody, přidáme všechno koření vaříme cca 10 minut. Nakonec vsypeme vločky a vaříme ještě 3 min.

 

"Dochutit si může každý podle svého, právě jsem ji odstavila z plotny a k tomu budou nudle s mákem. Hezký den."  sharon 

Lenka Moučková


14.3.2012   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 32   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Rychlá polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
sharon
sharon - 14.3.2012 11:44

Patt: já je viděla v Bohuňovicích....jelikož tam jezdíme na bazén..smajlik - 68

 
sharon
sharon - 14.3.2012 11:43

Patt: mě zajímá kde v Olomouci ?

 
orinka
orinka - 14.3.2012 11:41

Linda: byla bys překvapená, jak je to výborné. Ale je nutno odvětrávat, při vaření je specifická vůně. Ovšem chuť jedinečná - knedlíčky, pomazánka, všecko je bezva. Do pomazánky zelené natě a je vynikající zdravá předjarní kúra.

 
orinka
orinka - 14.3.2012 11:39

opice1956: dadka: ano, mají je u nás ve Večerce, chodím tam jenom na ně.

 
Patt
Patt - 14.3.2012 11:24

Opice 1956: taky používám raději vážené. Zkus mrknout v menších krámcích. Netuším odkud jseš, když tak bych ti mohla dát tip, kde koupit vážené kvasnice v Olomouci.

 
sharon
sharon - 14.3.2012 10:41

opice1956: já je třeba viděla na vesnici v sámošce....tam měli rozvažované....

 
sharon
sharon - 14.3.2012 10:40

Linda: v hotové polévce to droždí nepoznáš, jen musíš vyvětrat z kuchyně ten odér......a je dobrá na pleť smajlik - 68smajlik - 68
někdy do ní dělám nočky.....

 
Linda
Linda - 14.3.2012 10:25

Tak tohle by doma neproslo smajlik - 66. Ani nevim jestli jsem ji nekdy ochutnala a to jsem polivková.

 
evropka
evropka - 14.3.2012 10:15

moc ráda bych takto úsporně uvařila k včeři...ale nemám šancismajlik - 72

 
dadka
dadka - 14.3.2012 10:09

Ještě lepší by bylo do polévky zavařit drožďové knedlíčky.
orinka: To ještě existuje, vážené kvasnice?

 
opice1956
opice1956 - 14.3.2012 10:07

orinka: kde se dají dneska ještě sehnat VÁŽENÉ kvasnice???

 
orinka
orinka - 14.3.2012 6:54

dělávám podobnou, jenom je lepší vzít na to vážené kvasnice, zrovna včera jsem za ně utratila 30 korunsmajlik - 76

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77221.
    Archiv anket.