Tipy na polévkové zavářky
Několik tipů na polévkové zavářky, kterými si můžete ozvláštnit váš jídelníček.
Osmažené burisony
Potřebujete: 4 lžíce burisonů, 1 lžičku másla
Postup: Na rozpuštěném másle osmažte burisony (stále míchejte). Hotové burisony dejte na zvláštní talířek a do polévky je přidávejte až při konzumaci, aby se příliš nerozmáčely.
Zbytkové knedlíčky (když vám zbyde kousek masa)
Potřebujete: 1 šálek mletého vařeného masa, 1 lžičku másla, 1 vejce, 1 bílek, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce mléka, zelenou petrželku
Postup: Rozměklé máslo utřete se žloutkem, přidejte mleté maso, sníh z bílků a všechny ostatní ingrdience. Osolte a dobře promíchejte. Lžičkou vykrajujte malé knedlíčky a vkládejte je do vroucí polévky, vařte asi 10 minut.
Klasika - Kapání
Potřebujete: 1 vejce, asi 1,5 lžíci hrubé mouky, sůl
Postup: V hrnečku rozšlehejte vejce se solí, přidejte hrubou mouku a vymíchejte řidší těsto. Přes vidličku je rozlévejte po celém povrchu vařící polévky a vařte asi 5 minut.
Houskové knedlíčky
Potřebujete: 1 lžičku másla, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce mléka, zelenou petrželku, sůl
Postup: Rozmíchejte rozměklé máslo, vejce, mléko, strouhanku a jemně nasekanou petrželku, osolte a vytvořte tužší těsto. Lžičkou vykrajujte noky a ve vroucí polévce je vařte asi 10 minut.
21.2.2012 Rubrika: Polévky | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tipy na polévkové zavářky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.monja: ne fridátové? Frigátní zavání frigiditou
u nás ale do klasického hovězího vývaru jen domácí nudličky
evropka: morkových kostí tolik zase nevídám, ale ty jsou dobré taky, znám je a dělávám.
Kadla: já strouhané dělám těsto jako na nudle jen trošinku tužší a na okurkovém struhadle nastrouhám......
a do polévek zavářím i dětskou krupičku, pohanku, vločky.....
kapání dělám i krupicové a to dělám přes cedník na halušky.............
anitech: nebo frigátní
pokud to někdy přeženete s množstvím omelet, tak nakrájenou omeletu na nudličky také používám do vývaru. Říká se tomu celestýnské nudle
Kadla: je to hodně, hodně tuhé nudlové těsto, polohrubá mouka, vajíčko a voda jen tak na spojení, potom se to nastrouhá a nechá proschnout, Maďaři to používají i jako přílohu k masu a říká se tomu Tarhoňa, tyhle nastrouhané kousky se na tuku opraží do růžova a pak se podlejí a pod poklicí podusí. K pečenému vepřovému vyložená mlaskačka
Na Slovensku (moje teta) ještě dělají výborné "strouhané kapání". Myslím, že testíčko je stejné jako na normální kapání, ale podstatně tužší a strouhá se to přes hrubé struhadlo. MŇam.
orinka: JOJO kvasnicové ,
U nás jsem polivková jenom já a kdyz uz se delám s klasickou polévkou tak si dopreji nudle a nebo jatrové knedlicky a neexperimentuji
orinka: a morkové ha?
a kde jsou mé zamilované kvasnicové, he?