Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Mazanec

Mazanec

Potřebujete: 400 g polohrubé mouky, 100 g másla, 70 g cukru, 20 g droždí, 2 dl mléka, 3 žloutky, 50 g rozinek, 50 g mandlových lupínků, 1 vanilkový cukr, špetka soli, vejce

Postup: Z mouky, másla, soli, cukru, droždí, mléka, vanilkového cukru a žloutků vypracujte těsto, vmíchejte rozinky a nechte na teplém místě asi hodinu kynout. Pak z těsta vytvarujte bochník a dejte ho na vymazaný plech a nechte ještě asi půl hodiny kynout. Povrch bochníku nakonec nakrojíme do kříže, potřeme vajíčkem, posypeme nasekanými mandlemi a upečeme.

Lenka Moučková


2.4.2010   Rubrika:   |   Komentářů 32   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Mazanec

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Bridgetj
Bridgetj - 2.4.2010 9:04

Kadla: OK, díkes.

 
sharon
sharon - 2.4.2010 9:03

Bridgetj: na tom nemáš co pokazit....kostičku rozdobíš do trošky vlažnýho mlíka a lžičky cukru a počkáš až vzejde.......já sušené nemusím...

 
Kadla
Kadla - 2.4.2010 8:31

Bridgetj: Když dělám kvásek, dám o něco teplejší, než vlažné mléko (ale nesmí být horké), do toho přidám polévkovou lžíci mouky, polévkovou lžíci cukru, promíchám,a teprve pak do toho přidám droždí. Ještě se mi nestalo, že by to nevykvasilo. Zkus.

 
Kadla
Kadla - 2.4.2010 8:30

LenkaT: To je většinou moc řídkým těstem... Zkus ho příště udělat trochu tužší. A zpočátku dát trochu vyšší teplotu v troubě a pak stáhnout.

 
LenkaT
LenkaT - 2.4.2010 8:27

evča.: máš ho krásný smajlik - 47, já pekla taky nejprve na 200 stupňů, ale ne horkovzduchem. Ale nevadí, my ho sníme i placatý smajlik - 68

 
Bridgetj
Bridgetj - 2.4.2010 8:16

googlik: Tak se sušeným jsem to nezkoušela. Ale kdykoliv mám dělat kvásek, tak vím, že se ani snažit nemusím. Jedině kdo kvasí jsem já smajlik - 68

 
evča.
evča. - 2.4.2010 8:01

LenkaT: aby se nestačil rozplácnout,tak ze začátku dávám na vyšší teplotu,asi 200,a pustím horký vzduch.Potm asi po 10 minutách dám na 160 a peču pomalu asi 45 minut

 
evča.
evča. - 2.4.2010 7:59

Taky jsme pekla mazanec,mě zase trochu praskl,ale to není na závaduobrázek - mazanec(8).jpg

 
denda04
denda04 - 2.4.2010 7:58

LenkaT: asi má pravdu co by se stalo?????

 
LenkaT
LenkaT - 2.4.2010 7:35

Tak jsem pekla mazanec předevčírem a včera a vždycky se mi neudělal bochánek, ale placánek. Nevím, kde dělám chybu, mužskej se mě smál, že ho mám píct v kastrolu jak ten okatý chleba smajlik - 68

 
googlik
googlik - 2.4.2010 7:24

Bridgetj: zkus sušené droždí.to se kamarádí s každýmsmajlik - 64smajlik - 64smajlik - 47

 
Bridgetj
Bridgetj - 2.4.2010 7:20

Ráda bych si dala, ale nejsem s droždím kámoška. Budu si ho muset holt koupit.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.