Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborové kyselo

Bramborové kyselo

Potřebujete: 800 g brambor, 3 lžíce másla, 250 g kysané smetany, 1 lžíci nasekaného kopru, ocet dle chuti, cukr, sůl, špetku mletého kmínu, světlou jíšku,

Postup: Na rozehřáté máslo vložte oloupané, na kolečka nakrájené brambory, přidejte mletý kmín, osolte a chvíli duste ve vlastní šťávě. Pak zalijte vodou a při občasném míchání uvařte doměkka. Pak přilijte kysanou smetanu a zahustěte jíškou, nakonec dochuťte octem, cukrem a lžící nasekaného kopru.

Lenka Moučková


30.1.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 33   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborové kyselo

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-33
sharon
sharon - 30.1.2012 9:58

LenkaT: a zkus jen trošku máslové jíšky, nádherně zjemní....

 
LenkaT
LenkaT - 30.1.2012 9:47

tohleto miluju, s houbama, mňam. Já jen nezahušťuji jíškou, ale rozkvedlám v tom vajíčko.

 
sharon
sharon - 30.1.2012 9:35

Milda3: není ten název odvozen od použití WC po kyselu ???smajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.1.2012 9:34

Milda3: dusit musíš nakrájenou na plátky....smajlik - 20

 
Milda3
Milda3 - 30.1.2012 9:32

bramborové kyselo mám rád už od dětství,ale ještě radši to mám z houbami a u šváry v Chomutově tomu s houbami říkají Žablabuňk,nevím proč ,ale nějak jsme ten název převzali a říkáme tomu taky tak,paní nevěděla co dnes vařit tak až se vrátí od Mudry jí nadhodím toto,hub je v mražáku ještě dost smajlik - 57

 
Milda3
Milda3 - 30.1.2012 9:22


sharon: zkus chytit pod krkem tuhle bramboru a dusit

obrázek - ATT0000969.jpg

 
manka
manka - 30.1.2012 8:29

Kadla: fakt jo? tak že bych to vyzkoušela?

 
Linda
Linda - 30.1.2012 8:21

Asi jeste nejsem vzhuru... pri cteni ingredienci jsem preskocila rádek a ctu 250g kysaného kopru a jeste nad tim premyslim co to je a sakra ctvrt kila kopru smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
lee
lee - 30.1.2012 8:15

sharon: smajlik - 34uškrtím bramboru....smajlik - 34

 
Kadla
Kadla - 30.1.2012 7:56

manka: Brambory po osolení normálně pustí šťávu... Recept není můj, ale tohle se u nás dělává (s maličkými úpravami) a máme to fakt rádi...

 
sharon
sharon - 30.1.2012 7:48

manka: chytíš pod krkem a dusíš....smajlik - 105

 
manka
manka - 30.1.2012 7:40

já fakt neumím brambory dusit ve vlastní šťávěsmajlik - 26

 
evropka
evropka - 30.1.2012 7:08

jjj,na taková jídla je třeba si začít zvykatsmajlik - 47ale určitě ho nebudu dávkovat jako pohár na obrázkusmajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-33
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.